A început concursul „Made for europe”, pentru elevii din învăţământul preuniversitar

0
882

În vederea valorizării şi promovării experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării lansează cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Naţional „Made for Europe”. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a început implementarea programului, conform unui calendar stabilit în concordanţă cu prevederile MEC.

În ziua de 19 februarie, a început derularea activităţile cuprinse în program, până pe 12 martie urmând să fie definitivate mai multe activităţi: promovarea concursului la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi al comunităţilor locale; constituirea comisiilor judeţene de concurs; înscrierea unităţilor şcolare care au produse finale rezultate din proiecte finanţate prin programe europene (proiecte încheiate în 2019 şi unele în curs de derulare, dar care au deja produse finalizate); organizarea expoziţiei/târgului cu produsele finale ale proiectelor derulate de unităţile şcolare înscrise în concurs, la nivelul fiecărui judeţ; etc. Între 13 – 15 martie, va avea loc prezentarea finală a produselor realizate, iar pe 17 martie va avea loc transmiterea rezultatelor la comisia naţională a concursului, etapa naţională având loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, între 6 – 9 aprilie având loc prezentarea finală a proiectelor prezentate, precum şi festivitatea de premiere.

Competiţie deschisă, cu speranţa unei participări cât mai mari

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a început , deja, trimiterea în teritoriu a cerinţelor pentru participarea la acest concurs, iar judeţul are rezultate meritorii în acest sens. „Etapa judeţeană a Concursului Naţional „Made for Europe” (prezentarea produselor finale în sesiune publică) se va desfăşura în Amfiteatrul ISJ Dolj, în data de 13 martie, la ora 12:00. Unităţile de învăţământ care vor participa cu produsele finale ale proiectelor finanţate prin programe europene (încheiate în 2019 sau aflate în al II-lea curs de derulare, dar care au deja produse finalizate) se vor înscrie în perioada 1 – 5 martie. Anul trecut, am avut 17 participanţi la faza judeţeană”, a precizat prof. Ani Drăghici, inspector pentru proiecte educaţionale în cadrul ISJ Dolj. Conform datelor, în 2019 faza judeţeană s-a desfăşurat în ziua de 22 martie, tot la sediul ISJ Dolj. Şi-au prezentat produsele 17 unităţi de învăţământ preuniversitar: şase Şcoli Gimnaziale (cinci din Craiova, una din comuna Ghindeni), o Grădiniţă cu Program Prelungit („Phoenix” din Craiova); zece unităţi de învăţământ liceal opt dintre acestea din Craiova, celelalte din teritoriu – Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi şi Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” din Segarcea. Premiul I a fost obţinut de Liceul „Voltaire” din Craiova, iar pentru locul II au fost acordate două distincţii : Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi şi Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi” din Craiova. Tot două unităţi de învăţământ au fost premiate şi cu cel de-al III-lea premiu: Şcoala Gimnazială „Ion Ţuculescu”, respectiv Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu”, ambele din Craiova. S-au acordat şi patru menţiuni, toate la Craiova: Liceul „Charles Laugier”, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica”, Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu”, respectiv Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu”.Expoziţia realizată, la acea dată, de către copii, îndrumaţi de profesori coordonatori, a fost vizitată de peste 250 de elevi şi cadre didactice. Pentru ediţia din acest an, se speră la o prezenţă mai mare.