„Dar, cu drag de mărțișor”

0
397

Campania umanitară „Dar, cu drag de mărțișor” organizată de Fundația „Cuvântul care Zidește” a fost lansată luni, 26 februarie, printr-o expoziție de mărțișoare realizată de copii și voluntari. Cu acest prilej, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Dolj găzduiește, până la data de 8 martie, o expoziție de mărțișoare handmade realizate de voluntari, copii de la Centrul „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei și elevi ai mai multor unități de învățământ din județul Dolj, printre care Școala Gimnazială Coșoveni, Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, Colegiile Naționale „Carol I”, „Frații Buzești” și „Elena Cuza” din Craiova.

La vernisajul de luni au fost prezenți, din partea Arhiepiscopiei Craiovei, părintele inspector Sebastian Hogea și inspector Daniela Hogea, din cadrul Biroului de învățământ, catehizare și activități cu tineretul, reprezentanți ai școlilor partenere, voluntari ai Asociației Domino, copii beneficiari și specialiști ai Centrului „Aripi de Lumină”, care au contribuit la realizarea mărțișoarelor. În deschiderea evenimentului, managerul CJCPCT Dolj, Amelia Etegan, a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor persoanelor care s-au implicat în campania umanitară, și-a manifestat susținerea pentru acțiunea umanitară desfășurată, cât și pentru alte inițiative caritabile și totodată a apreciat gestul copiilor de a fi solidari cu alți copii aflați în suferință. CJCPCT Dolj, partener în această campanie, este partener și al centrelor sociale aflate sub patronajul Mitropoliei Olteniei, sprijinind acțiunile care vin în folosul copiilor aflați în dificultate, din Arhiepiscopia Craiovei.

În continuarea evenimentului, părintele inspector Sebastian Hogea a evidențiat valoarea simbolică a mărțișorului în cultura românească, precum și importanța păstrării și transmiterii noilor generații a acestei tradiții de primăvară. „Avem o datorie față de semenii noștri, aceea de a veni în sprijinul lor, mai ales atunci când ne sunt semnalate cazuri sociale sau persoane aflate într-o situație de dificultate din punct de vedere medical. Am reușit prin această acțiune să fim solidari, să contribuim fiecare dintre noi într-o campanie care are ca scop susținerea a trei copii cu probleme de sănătate. Mulțumim tuturor partenerilor noștri, mulțumim de asemenea celor prezenți pentru a fi luat parte la acest vernisaj și adresăm mai departe invitația de a vizita expoziția de mărțișoare handmade și de a contribui la ajutorarea unor copii care au nevoie de implicarea noastră”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.