Craiova: Jandarmii GJMb Craiova asigură ordinea la meciul de fotbal C.S.U. Craiova – F.C. Dinamo Bucureşti

0
359

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, în cooperare cu efective din cadrul I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj, Poliţiei Locale şi ai societăţii specializate de pază şi protecţie, vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele C.S.U. Craiova – F.C. Dinamo Bucureşti, care va avea loc joi, 01 martie a.c., pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, începând cu ora 20.30. Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad de risc mediu.

Efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, vor asigura măsurile de ordine publică în zona apropiată şi imediată a stadionului, pe traseele de afluire şi defluire ale spectatorilor şi protecţia delegaţiilor echipelor şi oficialilor, precum şi în interiorul stadionului, cu misiunea de a preveni săvârşirea de fapte antisociale. În urma desfăşurării şedinţei de cooperare a forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică s-au stabilit detaliile privind organizarea şi desfăşurarea acestui meci de fotbal, rezultând următoarele:

accesul spectatorilor în stadion se va efectua începând cu ora 18.30;

– intrarea în stadion se va face pe la porţile indicate pe documentele de acces şi se vor ocupa exclusiv locurile specificate pe acestea;

– nu va fi permis accesul cu obiecte care pot fi aruncate în direcţia terenului de joc sau a altor persoane. Aceste obiecte vor fi reţinute la punctele special amenajate şi returnate la terminarea partidei.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în incinta stadionului și ținând cont și de condițiile meteo nefavorabile, Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova recomandă tuturor spectatorilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Spectatorii, trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele de deplasare către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta stadionului, iar la solicitarea forţelor de ordine au obligaţia să prezinte documentele de acces şi actele de identitate, fiindu-le interzis să pătrundă în stare vădită de beţie, să introducă în stadion băuturi alcoolice, bannere, afişe, steaguri care conţin texte cu conţinut obscen, materiale pirotehnice sau alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă. Activitatea în interiorul stadionului va fi filmată, aceste materiale devenind probe în instanţă, în situaţia producerii de fapte antisociale.

Jandarmii recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică şi să se delimiteze de orice formă de violenţă care ar conduce la tulburarea ordinii şi liniştii publice sau manifestări violente, întrucât nu vor fi tolerate acţiuni de natură să tulbure buna desfăşurare a acestui eveniment. De asemenea, să se deplaseze din timp către arena sportivă, astfel încât să se evite aglomeraţiile la porţile de acces.