Arest prelungit pentru doljeanul acuzat de tentativa de omor de la Daneți

0
395

Judecătorii craioveni au prelungit, printr-o hotărâre rămasă definitivă ieri, la Curtea de Apel Craiova, cu încă 30 de zile, arestarea preventivă a bărbatului de 41 de ani, din comuna Daneţi, ajuns în spatele gratiilor, pentru tentativă de omor, în ultima zi a anului trecut. În timpul unui scandal petrecut în localitate, în care au fost implicate mai multe persoane, inculpatul a înjunghiat un tânăr de 22 de ani, secţionându-i artera femurală.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, ieri, contestația formulată de Marius Cristian Răduț, bărbatul de 41 de ani, din comuna Daneți, împotriva hotărârii prin care Tribunalul Dolj i-a prelungit, săptămâna trecută, arestarea preventivă, cu încă 30 de zile: „Respinge contestaţia formulată de inculpatul contestator Răduţ Marian Cristian împotriva încheierii nr. 36/2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 14093/63/2017/a3.1. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. Obligă inculpatul contestator la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, 27.02.2018”. În aceste condiții, inculpatul rămâne în spatele gratiilor până pe 30 martie, conform noului mandat de arestare.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările în cauză, fapta s-a petrecut în noaptea de 29/30 decembrie, în jurul orei 02.00, pe raza comunei Daneţi. În urma anchetei, s-a stabilit că, pe 29 decembrie, seara, Flavius Ionuţ Inel, în vârstă de 19 ani, din comuna Mârşani, s-a întâlnit cu prietena sa, fiica autorului, apoi a plecat, cu autoturismul, să o conducă pe aceasta la domiciliul său, în comuna Daneţi. La poarta locuinţei, Inel a oprit maşina şi a mai rămas de vorbă cu fata. Între timp, pe stradă a trecut un alt autoturism, în care se aflau Doru Florin Popa, de 22 de ani şi Alexandru Daniel Mitran, de 22 de ani, iar Inel a aprins farurile maşinii sale semnalizând intermitent. Cei doi au oprit, au coborât şi s-au apucat la ceartă cu Inel pentru că i-a semnalizat. Discuţia a degenerat rapid, iar Mitran l-a lovit de câteva ori cu palma peste faţă pe tânărul de 19 ani, prin geamul coborât al portierei din stânga faţă. Fata coborât din maşină şi a fugit în curte, chemându-şi tatăl în ajutor, pe Marian Cristian Răduţ, de 41 de ani. Răduţ a ieşit la poartă însoţit de Ioan Alexandru Olteanu, de 28 de ani, care era la el în vizită, a avut un schimb de replici dur cu cei doi tineri, care s-au urcat în autoturismul lor şi au plecat.

Au ascuns armele folosite în încăierare

Răduţ şi Olteanu au intrat în casă, s-au îmbrăcat, au luat fiecare câte un cuţit şi au plecat împreună cu Flavius Ionuţ Inel către locuinţa acestuia. De acolo l-au luat pe Inel Sorinel, de 44 de ani, tatăl tânărului, care, înarmat şi el cu o scândură, a urcat în autoturism, alături de ceilalţi şi au pornit în căutarea celor doi care îi supăraseră fiul. I-au găsit într-o staţie Peco, au coborât toţi patru şi s-au luat la bătaie. Doru Florin Popa a fost lovit până a căzut la pământ, iar Marian Cristian Răduţ i-a aplicat o lovitură cu cuţitul în timpul încăierării, nimerind artera femurală. Când au vrut să plece, agresorii au observat că victima sângerează abundent, aşa că au improvizat un garou, i-au legat piciorul şi au sunat la 112 solicitând o ambulanţă. Pe drumul spre casă, la ieşirea din comuna Dobroteşti au ascuns, lângă un stâlp de pe marginea drumului, ţeava metalică, scândura, un topor şi cele două cuţite. Pe numele lui Marian Cristian Răduţ a fost deschis doar penal, fiind reţinut şi apoi arestat preventiv pentru tentativă la omor, iar faţă de inculpaţii Inel Sorinel, Inel Flavius Ionuţ şi Olteanu Ioan Alexandru se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe, după cum au mai precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.