Alb-albaştrii sub lupă / Prea puţine „flori” pentru o primăvară în play-off

0
50

Bucurică, Mingote, Kelic, Mateiu şi Nuno Rocha au fost „pe dinafară” la derby-ul cu Dinamo

craiovaMingote – Nu a fost oportună introducerea sa între buturi, chiar dacă şi Calancea a greşit în meciul cu FCSB. Deşi nu i se pot imputa golurile, a comis o mare eroare când a degajat la Nistor, dar acesta s-a complicat, deşi avea poarta goală. Hanca l-a lovit cu mingea practic în repriza secundă. A mai blocat un şut de la distanţă a luo Palic. Va fi interesant de văzut cine o să apere în meciul decisiv cu Gazul, niciunul dintre portari nefiind în formă.

Bucurică – Transfer ratat. Jucătorul nu s-a adaptat la Universitatea, deşi are 31 de ani. E clar că nu are valoarea necesară pentru a fi în lotul Craiovei. El nu s-a descurcat nici pe postul său, în banda stângă, aşa că nu avea cum să facă un meci decent în dreapta. Complet debusolat, când trebuia să se apere el era în atac şi invers, când era nevoie să apară la învăluire şi să creeze superioritate, el era defazat. Mulţescu a jucat fundaş dreapta şi cu Petre în cantonamentul din Malta şi tânărul oltean s-a descurcat bine acolo, însă nu primeşte o şansă şi în meciurile oficiale.

Kelic – Şi-a revenit la forma obişnuită. După un meci destul de bun cu FCSB, a făcut praf derby-ul cu Dinamo. Incredibil cum s-a poziţionat la faza primului gol, între minge şi Nemec, nefiind capabil să blocheze nici mingea, nici atacantul. Şi la al doilea gol l-a asistat practic pe Nistor când pasa în margine. Dacă se pune puţină presiune pe el,. Kelic aruncă mingea haotic, nu are niciun fel de precizie a paselor, nici la cele scurte, cu atât mai puţin la cele lungi. Mulţescu a spus după meci că stoperul a cerut schimbarea la pauză, aceasta a fost cea mai bună decizie a croatului. Să ai un fundaş ca Barthe în lot şi să joci cu Kelic e ciudat.

Popov –  El a deviat mingea la al doilea gol, fiind practic un autogol. Era departe de Nemec, dar are circumstanţele că făcuse pasul la ofsaid, iar Palic era în afara jocului în momentul centrării. A jucat bine apoi, fără greşeală.

Briceag – La primul gol l-a dublat pe Kelic, dar e mult spus dublat, fiindcă stoperul croat nu-l marca pe Nemec. Evoluţie bună a fundaşului, dar poate că el trebuia să joace în dreapta, fiindcă a mai evoluat acolo în tur, a şi marcat cu Dinamo, în schimb Bucurică a „spart”. A încercat şi un şut de la distanţă în repriza a doua, dar imprecis. Din combinaţiile sale cu Bancu s-a mai creat pericol în partea secundă.

Mateiu – N-a existat pe teren în minutele de start, în care a evoluat. Nici nu a greşit decisiv, dar nici nu a avut vreun aport în joc. Nefolosit deloc în meciul cu FCSB, apoi introdus titular în cel cu Dinamo, e clar că oficialii au ţinut cont că mijlocaşul este sub contract cu soţia lui Reghecampf.

Zlatinski – Deşi a fost energic, a alergat mult, nu aduce un plus pe faza ofensivă când joacă alături de un alt mijlocaş la închidere, fiindcă e greu să-l considerăm pe Mateiu un mijlocaş „box to box”, atâta timp cât nu are nici el un aport ofensiv important. Mai bine s-a descurcat când a rămas singur în faţa apărării. El trebuia să execute penalty-ul, din moment ce tot el a bătut şi a doua lovitură de pedeapsă cu FCSB şi a marcat.

Măzărache – A ratat singura mare ocazie din repriza secundă când a ajuns în poziţie de vârf şi acolo trebuia folosit, dacă tot a fost introdus din primul minut. A scos bine pentru centrarea lui Băluţă, la autobara lui Romera. Numai că dispare din joc în multe perioade şi nu are clarviziunea necesară.

Băluţă – Uneori ţine prea mult de minge, dar este mai bine să se implice prea mult, decât să evite riscurile. A avut ghinion la şutul în bară şi prima repriză, apoi a centrat pentru autobara lui Romera. În schimb, după ce Măzărache a avut ocazia din partea a doua, Băluţă era preocupat mai mult să solicite henţ, în loc să pună presiune pe Dielna, care greşise degajarea. Pune mult suflet, e jucător esenţial, ca şi Ivan.

Bancu – Trebuia să blocheze centrarea lui Filip la primul gol. Ca şi restul colegilor, a început să joace la 2-0. A intrat cu tupeu în centru în multe situaţii, fără a mai pasa aiurea ca în meciurile anterioare. A centrat de câteva ori foarte bine. Se pare că este copleşit de miză şi joacă la potenţial maxim atunci când nu mai este nimic de pierdut, aşa cum s-a întâmplat şi în play-out-ul de anul trecut.

Ivan – Mulţescu trebuie să-i mai schimbe poziţia şi în funcţie de nevoile echipei, de adversar, fiindcă el îl avea de client pe Steliano Filip. A jucat bine, dar a avut 3 ratări imense: şut în transversală de la 20 de metri, cap din 6 metri peste poartă din 6 metri şi a fost blocat de Penedo la penalty. Nu trebuia să execute el, mai ales că nu este vreun specialist, a demonstrat-o şi în Cupa Ligii, cu CFR Cluj. Oricum, Craiova are o mare problemă cu executantul loviturilor de pedeapsă, ratând în acest sezon nu mai puţin de 6 penalty-uri, 3 cu CFR în Cupa Ligii, unul cu Iaşi, unul cu FCSB şi acesta cu Dinamo.

Gustavo – Cel mai bun jucător al Ştiinţei în derby. Intrarea sa a schimbat jocul, a pasat bine, a apărut bine între linii, chiar trebuia jucat mai des de coechipieri. A scos intelingent penalty şi tot el l-a concretizat, pe respingerea lui Romera. Având cel mai bun şut dintre toţi jucătorii Craiovei, poate ar trebui să bată el penalty-urile. Din păcate, este suspendat pentru meciul cu Gaz Metan.

Barthe – Are plasament bun, a arătat o maturitate în joc, anticipează bine în special când linia de apărare e sus, aproape de centru. A avut şi el un moment de black-out, când l-a scăpat din marcaj pe Hanca la singura ocazie a „câinilor” din repriza a doua.

Nuno Rocha – Nu a adus niciun plus pe final, când a fost introdus. Nici o centrare, nici o pătrundere, ori a pierdut mingile, ori le-a întors spre un Bucurică împiedicat. Craiova are o mare problemă cu jucătorii aflaţi în ultimele luni de contract, pe care nu-i mai interesează echipa, ci doar să se protejeze pentru a semna în vară contracte, fără a se accidenta.