Cardul Profesional European 2 – un sistem integrat la nivel naţional

0
411

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în vederea creşterii gradului de satisfacere a cerinţelor clienţilor (şomeri, angajatori, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă), aplică planuri de acţiune individualizate pentru solicitanţii de locuri de muncă, precum şi creşterea nivelului competenţelor profesionale ale personalului implicat în furnizarea acestor servicii. În acest context,  Agenţia Naţională pentru  Ocuparea Forţei de Muncă a iniţiat împreună cu partenerul său, Soft Business SRL, proiectul naţional „Cardul Profesional European 2 – instrument inovativ de modernizare şi eficientizare a activităţii SPO”.

Cardul Profesional European este un instrument modern destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă conceput pentru a scurta calea şi a reduce timpul necesaraccesării serviciiloroferite de ServiciulPublic de Ocupare, aflat el însuşiîntr-un proces de modernizare. Cardul Profesional European este totodată şi un instrument util funcţionarului din cadrul Serviciului Public de Ocupare, facilitând utilizarea optimă a resurselor şi micşorând timpii de procesare a informaţiei. „Elementul de noutate al acestui proiect îl constituie integrarea de noi funcţionalităţi, precum şi deschiderea de noi centre pentru emiterea de carduri”, se precizează într-un comunicat de presă al ANOFM.

Prin noile funcţii integrate, Cardul Profesional European va asigura creşterea calităţii serviciilor de informare şi orientare în carieră şi a celor de mediere a muncii oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, asigurându-se astfel atât îmbunătăţirea performanţelor, cât şi dezvoltarea unor servicii personalizate mai bune de asistenţă pentru beneficiarii Serviciului Public de Ocupare.