Spărgător de BMW-uri prins de oamenii legii

0
489

Un tânăr de 20 de ani este cercetat pentru furt calificat după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a furat diverse bunuri de la trei autoturisme marca BMW de pe străzile “Nanterre” şi “Petre Ispirescu” din Craiova.

O patrulă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova ce acţiona pe strada “Nanterre” din municipiu a oprit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un tânăr pentru un control de rutină. Jandarmii l-au legitimat, constatând că se numeşte Nicolae Mitru, are 20 de ani şi este din localitatea Leu, iar în urma controlului corporal efectuat asupra tânărului au fost găsite, ascunse în geacă, două oglinzi auto, un airbag şi o şurubelniţă.

«Tânărul a recunoscut că sustrăsese bunurile respective din mai multe autoturisme, toate marca BMW, astfel că jandarmii i-au solicitat să le arate autoturismele respective. Din primul, parcat pe strada „Nanterre”, nu reuşise să sustragă bunuri, dar spărsese geamul portierei faţă şi încercase să scoată airbagul. La aproximativ 100 de metri era cea de-a doua maşină, din care sustrăsese airbagul găsit asupra sa, iar cel de-al treilea BMW, de la care luase oglinzile, era parcat pe strada „Petre Ispirescu”. Cel în cauză se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi a fost condus la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru continuarea cercetărilor», a declarat lt. Cosmin Mirea, ofiţer de presă al GJMb Craiova.

Poliţiştii au deschis un dosar penal, l-au audiat pe tânăr cu privire la cele trei fapte, iar ieri l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi instanţei cu propunere de arestare preventivă. În acelaşi timp, oamenii legii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a tânărului, bunurile găsite asupra sa fiind restituite părţilor vătămate.