Opera Română Craiova : Două evenimente culturale remarcabile

0
650

Opera Română Craiova îi invită în această săptămână pe iubitorii artelor la două evenimente culturale remarcabile: o reprezentație de excepție a operetei „Liliacul” de Johann Strauss (fiul), precedată de lansarea volumului de poezie „Stări” de Nicole Tender, cu ilustrații de Emilia Marinescu. Cele două evenimente vor avea loc la Cercul Militar din Craiova, sâmbătă, 29 ianuarie 2022, începând cu ora 17.00.

O noapte de bal de neuitat și un veritabil carusel de identități greșite și răzbunare malițioasă, „Liliacul” este cel mai îndrăgit, strălucitor și așteptat spectacol al începutului de an.

Memorabilele pagini muzicale ale îndrăgitei creații a lui Strauss vor fi interpretate, sâmbătă, 29 ianuarie 2022, de la ora 18.00, de o distribuție de excepție. Alături de Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Florian George Zamfir, în rolurile principale îi vom putea asculta pe soliștii: Renata Vari (Rosalinde), Bogdan Zahariea (Gabriel von Eisenstein), Liviu Iftene (Alfred), Silvia Micu (Adele), Mihaela Popa (Prințul Orlofsky), Ioan Cherata (Dr. Falke) și Sorin Drăniceanu (Frank).

Pavel Bartoș, în rolul Frosch

Îndrăgitul actor și om de televiziune Pavel Bartoș este invitat special al Operei Române Craiova pentru această reprezentație, în care va interpreta rolul gardianului Frosch. Prezența sa va întregi atmosfera electrizantă și plină de haz a spectacolului, celebrul actor pregătind pentru publicul craiovean o veritabilă demonstrație de actorie și improvizație.

 

Lansarea volumului de poezie „Stări” de Nicole Tender

Spectacolul de operetă este precedat de lansarea la Craiova a volumului de poezii „Stări” de Nicole Tender, cu ilustrații de Emilia Marinescu, apărut la Editura Meditative Arts. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17.00, în foaierul Cercului Militar, și va cuprinde un recital al actriței Edith Mag, acompaniată de Rozalia Pataki (harpă), precum și o prezentare a cărții susținută de publicistul Marius Ghilezan.

Nicole Tender, membru fondator și Președinte al Fundațiilor Tender și Margareta Sterian, promovează și susține activități culturale – spectacole de operă și teatru, festivaluri muzicale, expoziții de artă, lansări de carte. Volumul „Stări” este debutul său în poezie.

Emilia Marinescu experimentează diverse forme de creație: design, modă, grafică, scenografie. Cu expoziții atât în țară cât și în străinătate, este câștigătoarea premiului pentru cea mai bună tehnică artistică la Vera Art Festival, Portugalia.