Finala din semifinală, la Australian Open

0
277

În primul sfert de finală de la Australian Open, Federer a reușit să îl învingă greu, în cinci seturi (6:3; 2:6;2:6; 7:6; 6:3) pe americanul cu prenume predestinat – Tennys Sandgren. O victorie scontată, dar care, la un moment dat, părea să nu mai vină. Meciul a început, firesc, în direcția favoritului 3 al turneului care, după doar 35 de minute, reusise deja să închidă primul set (6:3).  Pe fondul accidentării campionului elvețian, care a și primit îngrijiri medicale, următoarele două seturi s-au jucat într-un singur sens, al jucătorului-revelație din sferturi (2:6;2:6). Parțialul al patrulea a curs spre tie-break, fără servicu pierdut, liniștit, cu excepția celor 3 mingi de meci pe care Sandgren le-a avut contra serviciu, în game-ul al zecelea. Ceea ce s-a întamplat în tie-break, când Roger a reusit să revină de la 3:6 și să câștige cu 10:8, anulându-i încă patru șanse de meci lui Tennys, ne-a adus aminte încă o dată de ce elvețianul este considerat de mulți drept cel mai mare jucator din istorie. Setul al cincilea a fost fără istoric, Sandgren nemaireușind să găsească nici resurse și nici soluții în fața lui Federer, care va juca a 15-a semifinală la AO.

În cea de-a doua semifinală, s-a înregistrat cea de zecea victorie a lui Novak Djokovic din tot atâtea întalniri cu Milos Raonic. Meciul, care a pus față în față cel mai bun jucător la serviciu (Raonic) si cel mai bun jucător la retur (Djokovic), a fost tot timpul la discretia sârbului, cu excepția ultimului set, care s-a decis la tie-break (6:4; 6:3;7:6).

Vom avea astfel parte joi de cel mai așteptat meci al turneului, având în vedere că cei doi combatanți sunt și cei mai buni din circuit pe hard-ul australian, cei doi având împreună 13 titluri la Melbourne (6 Federer si 7 Djokovic). De asemenea, joi vom asista și la a 50-a întalnire dintre cei doi, scorul înregistrat în acest moment fiind de 26:23 în favoarea lui Nole, într-un moment în care acesta etalează poate cel mai bun tenis al lui.

COSTI CERGĂ