Tudor Gheorghe, în turneu prin ţară cu un nou concert: „Îndrăgostiţi fără noroc”

0
697

Tudor Gheorghe 2În această primăvară, Tudor Gheorghe va porni, din nou, prin ţară pentru a prezenta cel mai nou spectacol al său – „Îndrăgostiţi fără noroc”, alcătuit în întregime din poezii de o rară frumuseţe de Romulus Vulpescu, Mihai Beniuc, Alexandru Macedonski, Tudor Arghezi, Mircea Micu, Adrian Păunescu, Grigore Vieru ş.a., îmbrăcate în ţinută de gală muzicală de orchestratorul Marius Hristescu. „Revin cu un spectacol de o candoare şi de o frumuseţe poetică unică! Am ales din poezia română toată tristeţea îndrăgostiţilor”, spune maestrul, adăugând că sound-ul va fi unul special, cu influenţe rock. Concertul „Îndrăgostiţi fără noroc” va fi susţinut, pe 21 martie, la Sala Palatului, alte reprezentaţii fiind anunţate deja la Iaşi, Braşov, Constanţa şi Tulcea. Nu încă şi la Craiova, dar cu siguranţă Tudor Gheorghe nu va priva publicul de-aici de întâlnirea cu domnia sa şi cu marea poezie de dragoste românească. 8 şi 9 martie sunt datele vehiculate pentru spectacolul de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”.

«„Olteanul universal” a fost dintotdeauna un îndrăgostit cu noroc şi s-a gândit să  creeze un spectacol pentru cei fără noroc, transformându-le nenorocul în cântec de dragoste. Tudor Gheorghe se va lupta, prin „exorcizare muzicală”, cu nenorocul altora, având cele mai frumoase unelte: poezia şi melosul românesc», menţionează organizatorii evenimentului.

„Mi-am permis să trec cu lejeritate de la cântecele pentru copii la folclorul de bună calitate, de la muzica uşoară din perioada interbelică la poezia plină de umor şi de sarcasm a domnului Caragiale, de la umorul special al lui Marin Sorescu la poezia sensibilă a lui Grigore Vieru până la poezia lui Adrian Păunescu. Acum revin cu un spectacol de o candoare şi de o frumuseţe poetică unică! Am ales din poezia română toată tristeţea îndrăgostiţilor. Am selectat de la Romulus Vulpescu sau Mihai Beniuc până la Alexandru Macedonski, Mircea Micu sau Adrian Păunescu. Atunci când am întâlnit o poezie mai frumoasă decât cea pe care am scris-o eu, am preferat să o cânt pe cea frumoasă, n-am avut orgolii de poet!”, spune Tudor Gheorghe. «Toate piesele din acest spectacol vor fi şlagăre! „Îndrăgostiţii fără noroc” va impresiona spaţiul muzical românesc, care este atât de subjugat de influenţele străine! Voi avea alături de mine orchestra „Arcadia”, care mă va sprijini în disperarea îndrăgostiţilor. Sound-ul va fi special!», adaugă maestrul.

Tudor Gheorghe 3Ce aduce nou „Îndrăgostiţi fără noroc”? La această întrebare răspunde dirijorul şi orchestratorul Marius Hristescu, care de 20 de ani lucrează împreună cu Tudor Gheorghe: „Noutatea muzicală a acestui spectacol este componenţa formaţiei instrumentale, duioşia orchestraţiei, combinată cu accente sonore puternice care vor răzbate în anumite momente-cheie ale discursului muzical, toate legate într-un mănunchi de versuri fabuloase ale lui Romulus Vulpescu, Mircea Micu, Alexandru Macedonski, Grigore Vieru, Mihai Beniuc, Adrian Păunescu şi Tudor Arghezi”.

Noul spectacol „Îndrăgostiţi fără noroc” va fi prezentat, în cadrul unui turneu, în mai multe oraşe ale ţării: pe 28 februarie – la Casa de Cultură Constanţa, 1 martie – Teatrul „Jean Bart” din Tulcea, 21 martie – Sala Palatului din Bucureşti, 27 martie – Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Braşov, 31 martie – Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi etc. Biletele se găsesc la casele de bilete ale instituţiilor-gazdă, dar pot fi achiziţionate şi online.