SC LDP a lucrat într-un ritm alert pentru a nu avea drumuri judeţene blocate

1
156

Nici un drum judeţean nu era închis circulaţiei rutiere, vineri de dimineaţă. Sprijiniţi de poliţiştii care au ajutat la fluidizarea traficului, angajaţii Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, au intervenit mai bine de 48 de ore pentru deszăpezirea sectoarelor de drum acoperite.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj Cristinel Iovan a precizat că Societatea pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri a acţionat vineri dimineaţa, în jurul orei 5.00, cu un număr de 60 de utilaje pe 33 de drumuri judeţene pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi la supralărgirii drumurilor. Drumarii au folosit aproximativ 250 de tone de material antiderapant, respectiv 200 tone nisip şi 50 tone sare.

“Vreau să mulţumesc celor de la Poliţie care ne-au sprijinit prin acţiunile lor ca noi să putem deszăpezi sectoarele de drum afectate de ninsoare. S-a lucrat într-un ritm alert pentru lărgirea benzilor de circulaţie prin îndepărtarea zăpezii din aproprierea lateralelor carosabilului, pentru că au fost anunţate temperaturi scăzute şi exista pericolul îngheţului”, a declarat Cristinel Iovan.

Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore, probleme au fost semnalate pe drumul judeţean DJ 641, în zona localităţii Mischii, unde, din cauza a doi stâlpi de electricitate care au căzut, s-a circulat cu dificultate, îngreunând intervenţia utilajelor de deszăpezire a Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri. Ulterior, echipele de intervenţie ale distribuitorului de energie electrică au reuşit îndepărtarea stâlpilor de pe carosabil, utilajele acţionând pe drumul judeţean DJ 641pentru îndepărtarea zăpezii.

De asemenea, pe DJ 551 A, între localităţile Bratovoieşti şi Puţuri, drumarii au intervenit cu două freze pentru supralărgirea drumului. Între localităţile Puţuri şi Leu, din cauza viscolului, stratul de zăpadă depăşise un metru, drumarii acţionând pentru degajarea acesteia. “Joi, am fost solicitaţi de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să intervenim cu un utilaj greu pentru a scoate o autoutilitară căzută într-un şanţ de pe marginea drumului care leagă Podariul de Segarcea”, a mai spus Cristinel Iovan.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.