Ajutor de stat de 200.000 de euro pentru modernizarea fabricii Softronic

0
632
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a ajuns, astăzi, la Craiova pentru semnarea primului contract de finanțare prin schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale”, lansată în luna noiembrie. Prima firmă câştigătoare, de la deschiderea apelului de depunere a cererilor de finanțare, este un producător de locomotive, cu capital românesc -Softronic- care îşi propune să devină un jucător de top în Europa în domeniul producției de locomotive electrice. Contractul s-a semnat la sediul fabricii Softronic Craiova,

O companie cu capital 100% românesc, câştigătoarea primei finanțări prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei.  „Am semnat, astăzi, contractul de finanțare cu Softronic, un producător de locomotive din Craiova care a aplicat pentru accesarea ajutorului de minimis prin schema pentru competitivitate. Astfel, 200.000 de euro, bani de la stat, vor fi investiți în modernizarea fabrici cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație. Încurajez companiile româneşti să depună proiecte care pot primi finanțare prin cele 3 scheme de ajutor de stat lansate de MinisterulEconomiei anul acesta şi care vor continua şi în 2023. Felicitări Softronic pentru proiectele ambițioase privind fabricarea de locomotive verzi, prietenoase cu mediul şi pentru menținerea a 600 de angajați chiar şi-n aceşti ani grei cu crize suprapuse” a transmis ministrul Florin Spătaru.

La evenimentul de semnare au mai fost prezenți primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.
Ministerul Economiei a lansat, în luna noiembrie, anul acesta, Schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale”, adresată întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.