1309 firme au fost premiate la cea de-a XXIV-a ediţie a Galei Topul Firmelor

0
710

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj a organizat vineri seara, într-un cadru festiv, cea de-a XXIV-a ediţie a Galei Topul Firmelor, prin care se premiază excelenţa în afaceri. Anul acesta, evenimentul dedicat mediului de afaceri s-a desfăşurat la Hotel Ramada Plaza din Craiova, organizatorii dorind să ofere acestui eveniment o notă de eleganţă şi de bun gust. Topul firmelor din acest an s-a desfăşurat sub egida “Renaştere, Relevanţă, Prestigiu”, iar firmele care au avut rezultate notabile anul trecut au fost premiate primind diplome şi trofee. Celor 200 de persoane invitate, care fac parte din mediul de business, administrativ, academic sau din domeniul presei, li s-au distribuit catalogul Topul Firmelor Doljene, un anuar statistic, de marketing şi publicitate, realizat într-o grafică de excepţie.

Motorul economiei doljene a fost, vineri, seara turat într-un eveniment de excepţie, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj. Gala Topul Firmelor, ediţia a XXIV-a, un eveniment structurat pe trei părţi, iar între festivităţile de premiere a firmelor care au excelat în business fiind intercalate diverse momente artistice, extrem de bine primite de public. Potrivit datelor prezentate de conducerea  Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj, în Topul Firmelor din acest an fost incluse 2.327 de firme, care ocupă locurile de la 1 la 10, structurate pe şapte domenii mari de activitate: cercetare-dezvoltare şi high-tech; industrie; agricultură, silvicultură; construcţii; servicii; comerţ; turism.  “Topul Firmelor din judeţul Dolj, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, reprezintă cel mai important eveniment de business din regiune şi totodată o oportunitate unică de deschidere, promovare şi networking pentru mediul de afaceri. Continuând tradiţia de peste 20 de ani, cele mai importante companii ale judeţului Dolj sunt evidenţiate şi premiate în baza unei metodologii complexe prevăzută de lege şi aplicată la nivel naţional”, a subliniat Dragoş Troanţă R. Turculeanu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj.

“Vă felicită pentru eforturile depuse şi pentru performanţa de înalt nivel realizată”

SONY DSC

În clasamentul realizat în acest an, structurat pe domenii, subdomenii de activitatea şi clase de mărime, regăsim 1309 firme laureate din totalul de 17.430 firme care au depus bilanţul pentru anul 2016 în judeţul Dolj. “Ediţia cu numărul XXIV organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj identifică şi premiază cele mai performante companii la nivelul judeţului în baza rezultatelor economico-financiare deosebite înregistrate în anul 2016. Camera de Comerţ îşi asumă cu onoare şi responsabilitate rolul şi misiunea de principal motor al susţinerii mediului de afaceri local şi vă asigură de întregul sprijin în eforturile dumneavoastră de informare, promovare şi dezvoltarea afacerilor. Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, înţelegând perfect realităţile şi transformările cu care vă confruntaţi, vă felicită pentru eforturile depuse şi pentru performanţa de înalt nivel realizată ! În numele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, este o onoare să vă felicit pentru determinare şi profesionalism şi să vă urez mult succes în continuare”, a conchis preşedintele Camerei.

Sponsori Gold şi Silver

SONY DSC

Evenimentul a fost unul reuşit şi ca urmare a contribuţiei deosebite  aduse de sponsori şi parteneri. Un premiu special l-a primit partenerul “special” Farmacia Al-Shefa, iar la categoria Sponsor Gold a fost premiată compania EnergoBit. 14 firme au obţinut “argintul”, fiind premiaţi cu distincţia Sponsor Silver : Vodafone; Primaserv; Elpreco; Deluxe Flowers; Prefssionl Consulting; ProLandoil; Mentor; Ruris; Legabris; Software House; Inej Com; New Age Advertising Agency; civitas şi Andrei Dexu. Prefectul judeţului Dolj, Dan Naris Purcărescu; preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa şi nu în ultimul rând, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu au fost transmise mesaje prin reprezentanţii instituţiilor, prezenţi la Gală, către mediul de afaceri, subliniind ideea că firmele indiferent de mărimea lor reprezintă motorul întregii economii, “rotiţele care fac tot ansamblu economic să se mişte”. “Fără dumneavoastră, fără societăţile comerciale din judeţul Dolj, munca noastră, a celor din administraţie, ar fi fără obiect în proporţie de 90%. Ştiu foarte bine că activitatea în companii, în societăţile private, nu este deloc uşoară şi o spun din postura unui fost antreprenor, nu doar din postura de primar. Aşadar, doresc să felicit toate societăţile comerciale din judeţul Dolj şi în mod special pe cele clasate pe primele locuri în domeniile lor de activitate”, a transmis edilul Craiovei.

Cifra de afaceri, un indicator de care s-a ţinut cont

Aşadar, pe locurile 1-10 din top s-au clasat 2327 de firme din Dolj, din care 1309 au fost pe podium. S-au acordat premii de excelenţă firmelor care s-au situate pe unul din primele locuri în ultimii trei ani, distincţii de excelenţă pentru firmele care s-au situate în primele locuri în ultimii cinci ani şi trofee de excelenţă pentru firmele care s-au situate pe primele trei locuri în ultimii zece ani de activitate. Printre indicatorii de care s-a ţinut cont la întocmirea acestui top au fost : cifra de afaceri, profitul şi rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat. Top este structurat pe 7 domenii de activitate.  Metodologie de realizare a topului firmelor a avut şi o Comisie din care au făcut parte: Dragoş Troanţă Turculeanu – preşedintele CCI Dolj; Silviu Mircea Pîrvuleţu – director general Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova; Carmen Ispas – directorul Direcţiei de Statistică Dolj, Oana Dincă – directorul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Dolj şi Laurenţiu Diaconu, director general în cadrul Camerei de Comerţ.

 ***

Fostul ministru al Transporturilor,  Radu Berceanu a fost prezent vineri la Topul Firmelor în dublă calitate… de om de afaceri şi de gazda evenimentului. Fostul politician le-a reamintit celor prezenţi  cât este de important mediul de business într-o ţară clădită pe o economie de piaţă funcţională şi le-a spus ce a aflat în 1995, pe vremea când a întreprins o vizită în Japonia şi trebuia să se ducă la Camera de Comerţ de la Tokyo. Atunci i s-a sugerat să nu întârzie de la întâlnirea cu oamenii de afaceri japonezi, în Japonia fiind cunoscut faptul că “dacă mediul de afaceri “tuşeşte”… a doua zi cade guvernul”.