Săndoi: “La ce probleme am întâmpinat, ar fi o performanţă să intrăm în play-off”

0
296

Antrenorul Universităţii Craiova spune că indisponibilităţile din lot, infrastructura precară  şi arbitrajele au făcut ca echipa să nu se afle în acest moment în primele 6 locuri

Universitatea Craiova joacă mâine, de la ora 20.30, în deplasare, la Ovidiu, meciul din etapa a 19-a a Ligii I, împotriva echipei de pe locul secund, Viitorul. Alb-albaştrii au plecat de ieri spre mare, fără patru jucători, afectaţi de suspendări sau accidentări: Nuno Rocha, Vătăjelu, Popov şi Acka. Emil Săndoi a anunţat că şi celălalt capverdian, Kay, a avut probleme de sănătate săptămâna aceasta, abia ieri efectuând primul antrenament alături de coechipieri. Tehnicianul Ştiinţei a reamintit problemele de lot pentru disputa cu echipa lui Gică Hagi şi spune că în ciuda acestora, Universitatea va încerca să obţină toate punctele. “Venim după o victorie cu Chiajna și ne dorim să menținem această direcție. Avem ceva probleme de efectiv pe lângă accidentarea mai veche a lui Acka. Kay, după trei jocuri oficiale într-o săptămână în care a și marcat și a avut evoluții bune, resimte o stare de oboseală, dar sperăm să-l recuperăm în timp util. În afară de problema asta avem cei trei jucători suspendați: Vătăjelu, Nuno Rocha și Popov. Dar am încredere că jucătorii pe care-i avem în lot pot îi pot înlocui cu succes. Știm că ne așteaptă o partidă dificilă. Întâlnim un adversar care îmbină perfect valoarea și experiența unor jucători consacrați, cum sunt Cernat ori Bănel Nicoliță, cu talentul și dorința de afirmare a unor jucători tineri, ca Benzar ori Tănase. Viitorul este o echipă care încearcă să-şi impună jocul, să aibă posesie. Repet, sunt convins că va fi o partidă grea, dar mergem la Constanța hotărâți să ne întoarcem în Bănie cu puncte. Nu este vorba de revanșă, după înfrângerea din campionat ori eliminarea din Cupa Ligii. Ne interesează strict punctele puse în joc pentru a ne atinge obiectivul. E bine că suntem acolo, în preajma primelor şase locuri. Eu consider că, la câte probleme am avut în acest sezon, cu accidentările, cu terenurile de pregătire şi cu arbitrajele, ar fi o performanţă să intrăm în play-off. Am arătat în ultimele jocuri că nu mai avem probleme cu echipele din faţă, iar în meciul din Cupa Ligii am dominat Viitorul pe terenul ei, chiar dacă am fost eliminaţi la lovituri de departajare“ a spus Săndoi.

Antrenorul spune că pentru înlocuirea lui Vătăjelu sunt variantele Bancu şi Achim, dar şi Izvoranu ar putea fi o soluţie, deşi nu a mai jucat de la partida din tur cu Viitorul. Întrebat despre revederea cu Gică Popescu şi opţiunea afectivă a acestuia la meciul de sâmbătă, Săndoi a comentat: „Este posibil să mă reîntâlnesc cu Gică Popescu la meciul cu Viitorul. Nu știu cu ce echipă va ține, poate e mai apropiat de Gică Hagi, ținând cont că sunt în familie, dar va fi alături și de Universitatea, clubul la care s-a afirmat și a ajuns în fotbalul mare“.

“Alexandru Tudor s-a răzbunat pe noi”

Felix Grigore a abordat pe larg problema arbitrajelor defavorabile de care a avut parte Universitatea, spunând că Alexandru Tudor s-a răzbunat pur şi simplu pe echipa din Bănie, care-l constestase după meciul din Cupă cu Steaua, de anul trecut: „Dacă nu erau greșelile de arbitraj aveam mult mai multe puncte, eram siguri de calificarea în play-off. Comunicatul de pe site-ul oficial al clubului evidențiază greșelile comise în defavoarea noastră. Aceste erori înseamnă puncte în minus care, la rândul lor, înseamnă bani pierduți. Nu doar noi spunem că suntem dezavantajați, ci și presa. Într-un clasament al erorilor de arbitraj, Universitatea Craiova este pe locul 2, după Steaua. Rămâne ca Emil Săndoi, Alex Băluță și toți ceilalți jucători să recupereze punctele pierdute pe aceste greșeli de arbitraj. Am trimis o adresă spre președintele CCA pentru a analiza prestația arbitrului Alexandru Tudor. Ne-ar mulțumi să se ia măsuri împotriva acestui arbitru, deoarece considerăm că este o răzbunare personală ca urmare a comunicatului pe care l-am remis după meciul cu Steaua, de anul trecut, din Cupa României. Suntem foarte supărați pentru tot ceea ce s-a întâmplat pentru că avem probleme de efectiv înaintea unui joc deosebit de important. Din punctul nostru de vedere la Chiajna am avut parte de o delegare total neinspirată“ a spus Grigore.

Oficialul spune că la anul echipa va juca tot pe arena “Extensiv: “Vom juca tot sezonul pe Extensiv. Avem nişte probleme din punct de vedere al infrastructurii, dar la ce baze se construiesc în acest moment, Craiova va fi pe primul loc în ţară la acest capitol peste un an”.