Începe prima ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc „Yote Fest!”

0
377

Casa de Cultură a Studenților din Craiova organizează, începând de astăzi, până luni, 1 decembrie, prima ediție a Festivalului Național de Teatru Studențesc „Yote Fest!”. Participă trupe de la Casele de Cultură ale Studenților din Craiova și Sibiu. Cu această ocazie, instituția va inaugura și o nouă sală de spectacole, modernizată în această toamnă cu fonduri de la Ministerul Tineretului și Sportului. Sala are o capacitate de 100 de locuri și dispune de dotările necesare pentru a găzdui evenimente culturale.

Festivalul Național de Teatru Studențesc „Yote Fest!” are – spun organizatorii – două obiective majore: educația alternativă prin artă în rândul studenților din România și consolidarea relațiilor dintre mediul studențesc și comunitatea locală. De asemenea, își propune să descopere și să promoveze potențialele valori în domeniul artei teatrale.

«Studenții reprezintă o componentă importantă a comunității noastre și din acest motiv ne dorim să îi implicăm activ și în viața culturală a Craiovei. Festivalul Național de Teatru Studențesc „Yote Fest!” s-a născut ca o necesitate, deoarece teatrul de amatori din Craiova a cunoscut, în ultimii  ani, o dezvoltare extraordinară. Aceasta este prima ediție, o ediție-pilot, dar ne dorim ca festivalul să continue și să crească de la an la an. Este un festival plin de energie, un festival tânăr care demonstrează că tinerii din Craiova iubesc cultura de calitate și își doresc să trăiască într-o Capitală Culturală Europeană», a declarat actrița Mirela Găman, directorul festivalului.

Potrivit directorului Casei de Cultură a Studenților din Craiova, Silviu-Ionuț Dumitrache, instituția își propune ca prin acest festival să pună Craiova pe harta teatrului studențesc. „Încercăm, prin tot ce facem, să cream condiții optime în care tinerii din Craiova să se dezvolte din punct de vedere artistic și cultural”, a declarat acesta.