Alb-albaştrii sub lupă

0
143

Bălgrădean – N-a fost solicitat decât la nişte centrări, mai multe probleme i-a creat frigul, decât rapidul.

Târnăcop – Jolly-joker-ul echipei a ajuns şi fundaş dreapta. Meciul nu i-a creat multe dificultăţi, s-a achitat de sarcini. E clar că Dănănae este ca şi dat afară de la echipă, din moment ce nu a fost nici rezervă când titularul postului, Achim, s-a accidentat. În condiţiile în care nici Achim nu a rupt gura târgului, banda dreaptă a defensivei trebuie neapărat acoperită în iarnă.

Frăsinescu – Acelaşi de vreo 10 meciuri încoace, fără greşeală.

Acka – Şi el în nota obişnuită, a degajat multe mingi pe sus, a avut destul intervenţii utile, dar păstrează acel dram de nesiguranţă, mai are ezitări din care ies gafe precum la Iaşi. Punct deficitar în perspectiva meicului cu Steaua.

Vătăjelu – A devenit o certitudine. Atâta timp cât nu se consideră mijlocaş coordonator, este unul dintre cel mai buni jucători ai echipei şi probabil cel mai bun fundaş stânga român, după Raţ.

Mateiu – Bun, consistent, travaliu din faţa defensivei până în „16-le” advers.

Brandan – Căpitanul oferă acel echilibrul de care echipa are nevoie, ştie când să tempereze jocul şi când să accelereze, iar de pofta sa de gol ce mai poate fi de spus… Combinaţiile cu Bawab la ambele goluri au fost magistrale, a mai avut un şut pe colţul lung scos de Bornescu. Ar fi indicat să nu mai lipsească de pe teren, cartonaşele fiind principalul său inamic.

Băluţă – Şi el este într-o oarecare creştere, parcă nu mai pierde atât de multe mingi sau atât de uşor. Trebuie însă să profite mai mult de viteza sa, aşa cum a făcut în finalul primei reprize, când a nimerit bara după pasa în diagonală a lui Ferfelea.

Ferfelea – Are pasa la el, control bun al mingii, dar nu pune deloc piciorul în contră, nu aleargă decât într-o porţiune redusă. A iniţiat faza primului gol, dar a fost inutil în partea a doua, a greşit multe mingi.

Bawab – Delicios în unele faze, magic la golul din prelungiri. Te face să uiţi că nu prea aleargă, că pierde mingi uşoare, că e indolent de multe ori. Atacant

Ivan – Surpriza plăcută din primăvară-vară se află în mare scădere de randament. La încrederea care i se acordă, ar trebui să confirme mai mult. Nu neapărat să facă diferenţa, dar măcar să poate să facă o preluare. Dacă va continua să persevereze doar la „păcănele”, se va rata în scurt timp.

Pleşan – Nimeni nu credea că o să fie un jucător mai slab decât Ivan cu Rapidul, dar Pleşan a dovedit asta. Chiar dacă a alergatr şi a încercat să facă un presing util, la experienţa sa era de aşteptat să facă lucruri utile, nu de faţadă.

Cârstea – Nici el n-a confirmat încrederea acordată. A avut o execuţie penibilă la centarea lui Bawab, surprinzător de slabă pentru un fost atacant. Măcar a alergat.

Varga – Probabil că nimeni nu mai credea că-l vom vedea pe teren după repriza execrabilă cu Chiajna. A prins câteva minute, cât să aibă o cursă pe stânga. Indezirabil probabil în ochii tuturor, de la suporteri la antrenori şi conducere.