Despre poliţie şi poliţişti

0
249

Ieri, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj s-au aflat pe esplanada Sălii Polivalente din Craiova, unde au fost desfăşurate activități de informare și promovare a profesiei de poliţist.

Elevi de liceu din anii terminali, de la mai multe unităţi de învăţâmânt din municipiul Craiova, au ales să viziteze standurile şi au participat la atelierele interactive şi prezentările structurilor de poliţie, ocazie cu care a fost prezentată tehnica şi dotarea structurilor de poliţie. Oaspeții au putut admira tehnica din dotare, dar și autospecialele de poliție rutieră, motocicleta de poliție și instrumentele polițiștilor criminaliști. Printre dotările expuse s-au aflat autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor, special destinată transportului animalelor rănite, dar și autospeciala aflată în dotarea Serviciului Rutier – Educație Rutieră, echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice. “Întrucât ne aflăm în plin proces de înscriere la şcolile de agenţi de poliţie, întrebările şi curiozităţilor vizitatorilor au fost dintre cele mai diverse, acestora fiindu-le oferite toate explicaţiile, sfaturile şi îndrumările necesare, pentru a deveni poliţişti. Reamintim faptul că, în perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj primește cereri de înscriere pentru două dintre unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Şcoala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca. Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor, pot fi accesate gratuit pe adresa de internet a I.P.J. Dolj, fiind disponibile la link-ul:
https://dj.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-institutii-invatamant/anunt-recrutare-concurs-admitere-unitati-de-invatamant-postliceal-ale-mai-sesiunea-octombrie-2023-februarie-2024”, a precizat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.