Burse stART pentru tineri artiști

0
278

Școala de Valori a deschis înscrierile pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART, în cadrul căreia va acorda 30 de burse, fiecare cu o valoare de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevi de liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (vlogging, blogging, scriere creativă, fotografie). Programul, sprijinit de Ministerul Educaţiei, este dezvoltat în parteneriat cu Provident Financial România.

Programul Bursele stART a debutat în 2014, iar de atunci peste 230 de elevi au beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 1.000.000 de lei, dar și de sesiuni de mentorat cu profesori și artiști, care le-au oferit sfaturi menite să îi ajute să facă primii pași în carieră. Datorită acestui sprijin, tinerii au avut resurse pentru a participa la concursuri de specialitate naționale și internaționale, pentru a-și achiziționa instrumente, echipamente şi materiale necesare pregătiri lor artistice.

Pentru bursele stART sunt eligibili elevii de liceu care pot dovedi, pe baza unui portofoliu, că au talent la desen, pictură, muzică, scriere creativă, fotografie și vlogging. Aceștia trebuie să fie înscriși la o instituție de învățământ din România. Bursele vor fi acordate pe perioada unui an calendaristic, în perioada ianuarie-decembrie 2022.

Accesând platforma www.scoaladevalori.ro/bursele-start/ , elevii trebuie să completeze formularul de înscriere și să încarce un portofoliu care să conțină lucrările lor reprezentative, până pe 14.11.2021.

Vor fi oferite 30 de burse: zece pentru domeniul muzică, zece pentru domeniile pictură și desen, zece pentru artele viitorului, scriere creativă, fotografie sau vlogging.