Un nou rezultat dezonorant în Cupă pentru Craiova

0
527

Nu mai rămăsese prea multă speranţă pentru fanii olteni de la acest sezon, după evoluţiile alb-albaştrilor şi după plecarea lui Reghecampf, dar nu luau în calcul probabil o umilinţă precum cea de la marginea Capitalei, în faţa penultimei clasate în Liga a II-a, care recent a încasat un 6-1 la Dumbrăviţa. Alintaţii lui Rotaru au livrat o ruşine comparabilă cu cea de acum un an, de la Zlatna, cu Ocna Mureş, tot în Cupă. După asemenea rezultat, egalul fiind obţinut in extremis la Tunari, dintr-o deviere norocoasă, probabil că „Vulcanul de pe Oblemenco” va erupe din nou, fanii fiind nerăbdători să “savureze” reprezentaţia celor care dezonorează tricoul şi istoria Ştiinţei.

Universitatea Craiova a descins la Tunari pentru duelul considerat cel mai facil în grupele actualei ediţii a Cupei României, contra unei nou-promovate în liga secundă. Galeria Ştiinţei n-a făcut la fel, continuând protestul început anul trecut faţă de noul format al competiţiei. Şi echipa a avut ceva de obiectat, dar faţă de suprafaţa de joc din localitatea ilfoveană. Deşi îşi permit deplasări cu avionul în campionat, „Gunners” se complac cu un teren greu de validat şi ca imaş, multe echipe de judeţ având condiţii superioare de joc. Bannerul de pe marginea, „Aceasta este casa noastră” e reclamă negativă, văzând izlazul din preajmă.

Cu excepţia lui Houri, primul 11 al Craiovei a fost schimbat faţă de meciul precedent, de la Cluj. Lui Mendy i-a fost prilejuit debutul oficial, iar lui Kurtic i-a fost înmânată banderola, probabil pentru CV, nu pentru randament. Pe un teren sub orice critică, pe care o preluare obişnuită a însemnat o dovadă de rafinament, contra unei echipe ultradefensive, Craiova a încercat să joace cât mai simplu, din una-două atingeri. Dar ceea ce este în mod normal simplu, a fost destul de complicat în asemenea condiţii.

Rolul atacantului central a devenit şi mai important într-un astfel de context, iar vârf a fost Atanas Trică, revenit în primul 11 după ce a fost titular şi în startul de sezon, contra lui Dinamo. „Ati” a şi avut prima ocazie, dar n-a cadrat şutul, după ce a pivotat bine cu adversar în spate. La fel de importante trebuiau să fie şi fazele fixe la un astfel de joc, dar Mendy n-a speculat mingea care-l găsise liber pe 6 metri, la un corner. Nici cele două lovituri libere de la 20 de metri n-au avut executanţi inspiraţi dintre alb-albaştri (Kurtic şi Roguljic), aşa că pauza a găsit la egalitate Craiova şi Tunariul.

Dacă în prima repriză, Craiova s-a desfăşurat decent pe un astfel de teren şi i-a lipsit numai golul, în partea secundă nu i-a ieşit nimic şi s-a îndreptat inevitabil spre o ruşine istorică. Badelj n-a ţinut cont de teren şi-a l-a pus în situaţie de gol pe adversarul direct, care l-a executat pe Lazar, spre stupefacţia tuturor. Schimbările de jucători n-au avut efect pozitiv în jocul Craiovei, care nici măcar n-a putut riposta, şi-a creat prea puţine ocazii, iar Baiaram şi-a bătut joc cu seninătate de vreo două. Trupa lui Papură a evitat înfrângerea în minutul 90, cu noroc, la un şut al lui Kurtic care l-a nimerit pe Markovic. La gabaritul său, e greu să-l eviţi, totuşi, chiar dacă eşti coechipier cu el.

Deşi pornea cu gânduri de titlu, pentru Universitatea sezonul s-a complicat foarte mult, iar perspectivele sunt sumbre. Într-un fel, normal, când nu mai există nici măcar un oficial în club care să se priceapă la fotbal şi care ar putea să dea un verdict realist în privinţa unor jucători, iar echipa se află deja la al treilea antrenor în zece etape şi probabil îl caută pe al patrulea.

CS Tunari – Universitatea Craiova 1-1

Au marcat: L. Mitrică 46 / Markovic 90.

CS Tunari: Moroz – Barfa (68 Al. Gheorghe), Lica, Ad. Stoian, Sima, Florică – Despa (60 V. Constantin), Licsandru (83 M. Geantă), Sin, P. Mitrică (60 D. Gheorghe) – Al. Stoian (67 Ivanovski). Antrenor: Alin Ilin.

Universitatea Craiova: Lazar 1 – Borţa 1 (77 Vlădoiu), Mendy 1, Badelj 1 (64 Silva) 1, Ndong 1 – Kurtic 1, Căpăţână 1, Roguljic 1 – Işfan 1 (64 Koljic) 1, Trică 1 (64 Baiaram) 1, Houri 1 (46 Markovic) 1. Antrenor: Corneliu Papură.

Arbitru: Cătălin George Roman (Timişoara).