Vot majoritar pentru cumpărarea terenurilor de la „Ion Oblemeco”

1
358

Consilierii municipali au decis, cu majoritate de voturi, achiziţia a cinci terenuri de la proprietari pentru modernizarea stadionului „Ion Oblememco”. Consilierii din opoziţie au cerut primarului să procure pământul prin expropriere, însă edilul a explicat că procedura este greoaie şi ar putea împiedica realizarea proiectului.

 Consilierul PDL, Dan Cherciu a fost singurul care a votat împotriva acestor achiziţii de teren, explicând că nu şi-a oferit votul întrucât nu este convins că este cea mai bună procedură. Amintindu-şi că unele dintre aceste terenuri aveau alţi proprietari, şi anume două doamne în vârstă pe care le-a cunoscut personal, alesul local a propus să se recurgă la varianta exproprierii care ar fi mult mai sigură. „Mi-am pus întrebarea de ce nu apelăm la expropriere. Ştiu care este răspunsul pe care îl primim din partea funcţionarilor Primăriei, că exproprierea este o procedură greoaie, anevoioasă. Însă să nu uităm că pasajul subteran a fost, până la urmă, rezolvat prin expropriere. Ori exproprierea, zic eu, este o procedură care ne poate aduce economii şi este o procedură care, la urma urmei, nu poate lăsa loc la interpretări, la subiectivism sau chiar la anumite interese ale unora sau altora. Acesta este motivul pentru care sunt împotriva tuturor acestor cinci puncte pentru că procedura putea fi cu totul alta”.

De ce nu se poate prin expropriere

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a spus că achiziţia acestor terenuri va trebui făcută urgent pentru ca stadionul să poată fi finanţat începând cu anul viitor. Edilul a explicat că, dacă se tărăgănează lucrurile, persoanele care au promis că vor aloca bani pentru această investiţie ar putea să nu mai existe în acele funcţii de conducere şi proiectul să cadă atunci. „Sigur că putem să stăm prin procedură de expropriere, dumneavoastră sunteţi cei care decideţi, dar asta înseamnă că prelungim foarte mult, după 2016, construcţia acestui stadion. Şi atunci nu mai putem să mai garantăm nimic pentru că, probabil, nu o să mai fie aceleaşi persoane care au promis construcţia acestui stadion”, a declarat Olguţa Vasilescu. Potrivit acesteia, municipalităţii îi revine obligaţia să pună la dispoziţie terenul, apoi să construiască parcările şi utilităţile. Restul urmează să se desfăşoare prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), care a realizat şi Sala Polivalentă.

1 COMENTARIU

  1. de ce sa fim suspiciosi?acum daca persoanele de la care se achizitioneaza sunt niste oameni amarati,cum ar fi rodion camataru,e mult mai buna achizitia decat expropierea!!!!!……

Comments are closed.