Podari, prima comună cu târg de joburi

0
402

Şcoala din comuna doljeană Podari a găzduit, ieri, târgul de joburi organizat în cadrul proiectului “Servicii destinate stimulării ocupării în muncă pentru persoanele din mediul rural”. Evenimentul, în cadrul căruia şi-au prezentat ofertele de angajare reprezentanţi ai hotelurilor, restaurantelor şi cofetăriilor din Craiova, precum şi din Podari, a reprezentat o şansă în plus pentru zecile de persoane care au urmat cursuri de calificare în domeniul hotelier, alimentaţie publică, patiserie-cofetărie şi au venit să-şi depună CV-ul, dar şi să stea de vorbă cu angajatorii. 

Potrivit organizatorilor, acesta este primul târg de joburi organizat într-o comună doljeană şi pentru că numărul celor interesaţi a fost destul de mare, se pregăteşte o nouă ediţie, care ar putea avea loc în iarnă. “Îmi pare bine că ne întâlnim la primul târg de joburi organizat în comun Podari, acesta fiind, de altfel, primul târg de joburi organizat în mediul rural. Proiectul are ca şi obiectiv principal calificarea şi recalificarea în domeniile de activitate care sunt căutate pe piaţa muncii. Târgul organizat astăzi este strict legat de domeniul hotelier şi alimentar. Astăzi sunt oferite locuri de muncă în domenii precum cel hotelier, alimentaţie publică, patiserie-cofetărie, ospătar. Sper ca participanţii să-şi găsească un loc de muncă bine meritat, pentru că oferte din partea agenţilor economici sunt. Targetul acestui proiect era ca zece la sută din cursanţi să fie angajaţi, dar este deja atins. De asemenea, pentru că am văzut că numărul celor interesaţi de un târg de joburi este destul de mare, în iarnă vom organiza o a doua ediţie a acestui eveniment”, a precizat Marilena Andreescu, manager de proiect.

Prezent la deschiderea târgului de joburi, primarul comunei Podari, Constantin Gheorghiţă, le-a spus celor prezenţi că speră că prin intermediul unor astfel de acţiuni numărul celor care nu au un loc de muncă va scădea. “Sunt încântat că prima ediţie a acestui târg de joburi are loc în comuna Podari. Sunt încântat, de asemenea, că 23 dintre cursanţi şi-au găsit deja loc de muncă. Sper că şi pe viitor vom reuşi să mai organizăm astfel de activităţi în sprijinul comunităţii, iar numărul celor care nu au un loc de muncă să scadă cât mai mult”, a precizat Constantin Gheorghiţă, primarul comunei Podari

“O şansă în plus”

De cursurile de calificare profesională cerută pe piaţa forţei de muncă beneficiază un grup format din 200 de persoane defavorizate, iar 100 de persoane din grupul-ţintă din comuna Podari participă la promovarea culturii antreprenoriale. Grupul-ţintă beneficiază de medieri şi angajări, cu impact direct asupra reducerii şomajului de lungă durată. La sfârşitul stagiului de pregătire, pe lângă cunoştinţele în domeniu, cursanţii primesc certificate de calificare profesională. “Am lucrat ca şi confecţioner şi din luna februarie a acestui an am rămas fără loc de muncă. Acest târg de joburi este o şansă în plus pentru mine. În timpul cursurilor am învăţat lucruri noi, mi-ar plăcea să lucrez ca şi cofetar sau patiser, am stat de vorbă cu angajatorii, acum rămâne să văd dacă voi fi contactată, dacă nu, mai încerc”, a spus unul din beneficiarii proiectului “Servicii destinate stimulării ocupării în muncă pentru persoanele din mediul rural”.

 

Proiect intitulat “Servicii destinate stimulării ocupării în muncă pentru persoanele din mediul rural”, Proiectul este finanţat din Fondul Social European Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – Axa prioritară 5 – „Promovarea măsurilor active de ocupare”, domeniul major de intervenţie: 5.2 – „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.