Mechel a scos la vânzare patru combinate metalurgice din România

1
258

Grupul metalurgic rus Mechel a scos la vânzare numeroase active, inclusiv uzinele deţinute în România, şi doreşte să obţină 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila şi Ductil Steel. Consiliul Director al Mechel a aprobat, vineri, vânzarea parţială sau totală a mai multor active din Rusia, România, Ucraina, Lituania, Bulgaria, Kazahstan şi Marea Britanie, care nu se mai încadrează în strategia companiei, se arată într-un comunicat al grupului. De asemenea, Mechel are nevoie de bani pentru a-şi reduce datoriile, care se cifrează la 9,4 miliarde euro, şi pentru a finanţa exploatarea minieră Elga, proiect prioritar pentru companie.

Pe de altă parte, Guvernul a analizat, în şedinţa de ieri, dacă grupul metalurgic Mechel şi-a respectat angajamentele la combinatul din Câmpia Turzii, iar concluzia a fost că au fost respectate toate clauzele cuprinse în contractul de privatizare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu. Concluziile rezultă dintr-o informare prezentată de reprezentanţii Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului. “Conform informării, în perioada 2003-2007, cumpărătorul a respectat toate clauzele cuprinse în contractul de privatizare. Din anul 2007 până astăzi, potrivit contractului, monitorizarea postprivatizare a încetat”, a spus Zaharescu.

 

1 COMENTARIU

  1. Guvernul a analizat în şedinţa de miercuri dacă grupul metalurgic rus Mechel şi-a respectat angajamentele la combinatul din Câmpia Turzii, iar concluzia a fost că au fost respectate toate clauzele cuprinse în contractul de privatizare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

Comments are closed.