Satelitul a ratat cât pentru un tur

0
397
Universitatea Craiova II a început cu o remiză sezonul în Liga a III-a, obţinută in extremis, cu CS Baloteşti
Început nefast de campionat pentru echipa a doua a Universităţii Craiova, care a remizat, scor 1-1, pe „Extensiv”, cu CS Baloteşti. Oaspeţii, care au retrogradat în Liga a II-a, s-au dovedit o echipă modestă, care ar fi trebuit să fie victimă sigură în Bănie, dar a profitat de un penalty scos în debutul partidei, apărând avantajul în propriul careu până la final. Alb-albaştrii lui Adrian Iencsi au dominat net, şi-au creat nenumărate ocazii, irosite cu nonşalanţă, unele compuse din 3-4 şuturi în aceeaşi fază. Luis Niţu a executat prost un penalty obţinut de Baicu, în prima repriză, iar egalarea a venit tot dintr-o lovitură de pedeapsă, pe final, Marian Şerban fiind mai inspirat decât colegul său. Adrian Iencsi a început cu: A. Marinescu – R. Petre, Fl. Ispas (cpt), Hreniuc, Briceag – Țegle, Enache (46 Juncu), M. Șerban – Nițu, Danciu (46 Trancă), Baicu (46 O. Popescu). După pauză, Iencsi a schimbat sistemul într-un 3-4-3, iar pe final a forţat chiar cu Raul Hreniuc vârf de atac. În runda viitoare, satelitul Ştiinţei joacă în deplasare cu Unirea Bascov.
Tot în seria C3, Tractorul Cetate a făcut o figură frumoasă la debutul în Liga a III-a, pierzând la limită, 1-0, în deplasare cu Vediţa Coloneşti, gol marcat în minutul 85 de Andrei Bâră. Antrenorul Costinel Vasilică a început cu: D. Popescu – R. Stancu, R. Damian, C. Ion, Cârstea – I. Ilie, Brebenel, R. Mohora – Geo Mișu, Afrem, Rupă. Au intrat: Puțintelu, Stoichițoiu, Vasilică. În runda a doua, iar Tractorul Cetate va juca pe teren propriu, la Calafat, împotriva celor de la CSM Slatina, principala favorită la promovare.
O altă echipă doljeană, CSO Filiași, s-a impus cu scorul de 3-1 în partida din seria C4, în deplasare, în fața nou promovatei Gilortul Târgu Cărbunești. Gazdele au marcat prin Andrei Meliță (45), iar pentru formaţia lui Gigi Ciurea au punctat: Claudiu Ghighilicea (20, 68) și Ion Crețu (83). Filiaşiul a început cu: Nedianu – Ungur, Lupu, Vulpe, Almic – Kovari (57 Crețu), Calu, Ștefan (61 Baciu), Crușoveanu (83 Pătrașcu) – Armășelu (73 Mirescu), Ghighilicea. Au fost trei jucători eliminați, de la gazde Cârstoiu, iar de la oaspeți Baciu și Ungur. Tot în această serie, echipa lui Adrian Mititelu a câştigat cu 1-0 în deplasare cu Şoimii Lipova, gol marcat de Stoenac.
Etapă slabă pentru juniorii Ştiinţei
Juniorii Universităţii Craiova angrenaţi în Liga Elitelor au contabilizat două înfrângeri şi un singur succes în etapa din week-end-ul trecut. Astfel, la under 19, echipa antrenată de Nelu Petrişor a cedat cu 6-4, pe teren propriu, cu UTA Arad, oaspeţii conducând la un moment dat cu 5-0. Golurile alb-albaştrilor au fost marcate de Niţuică (56), Guţă (68, 69), Oct. Popescu (87). Nelu Petrişor a început meciul cu: Poenaru – Sârbu, Dobre, Mitran, Pătulea – Guţă, Toader, Negrea – Niţuică, Dragoş Popa, Viespe. Pe parcurs au intrat: Şecău şi Danciu. Pentru gruparea din Bănie urmează un meci la Braşov, în compania echipei ACS Tâmpa Braşov, programat miercuri, de la ora 10. Tot un eşec a suferit şi echipa under 16, 1-2 acasă cu FCSB.
În schimb, juniorii under 17 s-au impus cu 3-0 în faţa celor de la UTA Arad, goluri: Iepure şi Mitru şi Dicu. Primul 11 al lui Dragoş Bon a fost: Păuşescu – Militaru, Neţoiu, Firu, Ruican – Croitoru, Mitru, Pădureţu – Miuţescu, Geru, Iepure. A mai intrat: Niţă. Universitatea U17 va juca miercuri, de la ora 12, la ACS Tâmpa Braşov.