În Republica Moldova: Ion Prioteasa, cetăţean de onoare al raionului Cimişlia

0
233
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit titlul de cetăţean de onoare al raionului Cimişlia, în semn de recunoaştere a implicării şi a susţinerii acordate de instituţie pentru o importantă structură medicală din Republica Moldova.
Distincţia a fost acordată în deschiderea manifestărilor ocazionate de cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional al Strugurelui, la care preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a participat alături de administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, şi de o delegaţie formată din consilieri judeţeni. „Evenimentul a avut loc într-un context special, în care marcăm un an de relaţii de colaborare între județul Dolj și raionul Cimişlia, fundamentul lor fiind aşezat în august 2018, odată cu semnarea, la Craiova, a acordului de înfrăţire”, a subliniat şeful administraţiei doljene. 
Investiţii care depăşesc 50 de milioane de euro
Ca o primă expresie a acestei conlucrări, reprezentanţii moldoveni au propus, iar Consiliul Județean a aprobat contribuția financiară la implementarea unui proiect care vizează renovarea și dotarea Secției de Chirurgie a Spitalului Raional, o structură medicală în care sunt tratați pacienți nu doar din Cimișlia, ci și dintr-un raion învecinat. „Am fost profund onorat să primesc din partea domnului președinte Iovu Bivol această distincție, pe care o consider o recunoaștere a meritelor tuturor celor care s-au implicat în stabilirea relației de cooperare, de la consilierii județeni care în unanimitate și-au dat acordul până la colegii din aparatul de specialitate al CJ Dolj. Ne bucurăm să putem duce acum pe un alt plan o bogată experiență a colaborărilor fără frontiere, pe care instituția noastră a acumulat-o pe parcursul ultimilor ani. Este suficient să spunem că, alături de parteneri din Bulgaria, am reușit derularea unor demersuri investiționale a căror valoare cumulată depășește 50 de milioane de euro”, a mai spus Ion Prioteasa.
Vizită la un Spitalul Raional
În cadrul deplasării, delegația condusă de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a vizitat luni Secția de Chirurgie a Spitalului Raional Cimișlia, renovată și dotată în cadrul investiției derulate cu susținerea financiară a Consiliului Județean, iar marți va participa la manifestările dedicate celebrării Zilei Independenței Republicii Moldova. „În tot acest timp, am dobândit cunoștințe valoroase și am dezvoltat o serie de bune practici care constituie acum argumente pentru succesul conlucrării cu autoritățile din raionul Cimișlia. Am convingerea că, pornind de pe aceste baze, vom putea extinde cooperarea noastră și către alte domenii, precum educație, cultură sau economie, așa cum prevede și acordul nostru de înfrățire, iar proiectele pe care le vom pune în operă împreună vor genera beneficii semnificative pentru comunitățile din ambele regiuni“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.