Messi, one man show în Ţara Bascilor

0
296

Leo Messi a făcut diferenţa în disputa de la Vitaria, capitala Ţării Bascilor, dintre Deportivo Alaves şi Barcelona, reeditarea finalei Cupei Regelui din sezonul trecut. Fără  Neymar,  plecat la PSG, dar şi fără Suarez, accidentat, Messi a făcut spectacol de unul singur: a înscris două goluri, a ratat un penalty şi a avut o bară. Barcelona a câştigat cu 2-0 şi are 6 puncte după 2 etape.

Atletico Madrid a obţinut prima victorie a sezonului cu cinci goluri marcate în deplasarea cu Las Palmas, la fel cum reuşise şi în stagiunea precedentă, când s-a impus cu 5-0. De această dată a fos 5-1 pentru trupa lui Simeone.  Angel Correa şi Yannick Ferreira Carrasco au punctat până la pauză, iar Jonathan Calleri a redus din handicap. Koke a reuşit apoi o dublă, iar în minutul 81 Oblak a parat un penalty executat de Jonathan Viera, în timp ce ghanezul Thomas Partey a stabilit scorul final, 5-1 pentru Atletico Madrid, care are patru puncte după două etape jucate în La Liga.

Deprotivo la Coruna a reuşit doar o remiză pe terenul lui Levante. Pentru formaţia lui Florin Andone a fost primul punct din acest sezon. Florin Andone a fost titular şi a contribuit decisiv la golul marcat de Cartabia (5). Deportivo şi-a mărit avantajul prin Sidnei, dar macedoneanul Bardhi a redus din diferenţă. Deşi a jucat în inferioritate finalul, Levante a egalat: Ivi Lopes a obţinut o lovitură de la 11 metri şi tot el a transformat (84).

Alte rezultate din Primera: Real Sociedad . Vilarreal 3-0, Betis – Celta 2-1, Girona – Malaga 1-0.