Colegiul Prefectural a dezbătut probleme stringente

0
367

colegiuIeri, a avut loc şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural Dolj, unde s-au discutat mai multe probleme, la care au participat reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, iar câteva probleme au suscitat interesul asistenţei. Mai mult, prefectul de Dolj a atras atenţia asupra subiecte de interes comun şi a solicitat măsuri urgente de rezolvare.

 Un subiect important a fost cel prezentat de către grl.  Constantin Florea, comandantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, referitor la „infrastructurile critice”, din sistemul strategic naţional, cu conotaţii puternice de securitate, un semnal de asigurare a apărării naţionale. „Putem face incursiuni în istorie, în ceea ce priveşte „infrastructurile critice”, care fac parte, dacă amintim de ceea ce s-a întâmplat de-a lungul anilor, de „structuri indispensabile”, cu referiri la asigurarea „spaţiului protejat”. La începutul anilor 1990, a fost promovat acest concept, a luat amploare şi acum, de când facem parte din structuri euro-atlantice, multiplicarea ameninţărilor şi riscurilor la adresa infrastructurilor critice, atrage noi măsuri de siguranţă. De aceea, sunt necesare imperative ale momentului, privind protecţia şi asigurarea funcţionalităţii, continuităţii şi integrităţii instituţiilor ”, a precizat grl. Constantin Florea .

Este nevoie de rapoarte

În cadrul duscuţiilor, s-a mai dat citire unui raport prezentat de către şeful Gărzii  de Mediu Dolj, comisar şef  Gheorghe Călinoiu, prefectul judeţului Dolj,  Nicolae Sorin Răducan, atrăgând atenţia asupra măsurilor care trebuie luate în ceea ce priveşte supravegherea locurilor unde sunt depozitate resturile menajere, deoarece „am primit multe sesizări de la cetăţeni, mai ales din mediul rural, de aceea aş dori să verificaţi cum este respectată legislaţia şi să luaţi legătura şi cu primarii, cu atât mai mult cu cât 41 dintre aceştia sunt noi în funcţie”.  La „diverse”, s-a discutat despre pregătirea noului an şcolar, asigurarea alimentelor venite de la Uniunea Europeană şi despre starea agriculturii doljene, după seceta din această vară. „Am înţeles, după ce s-au prezentat situaţiile din teren, că peste 39.000 ha sunt afectate de secetă, din 42 de localităţi din judeţ, şi aşteptăm rapoartele întocmite în acest sens, la nivelul instituţiei fiind numite, prin ordin al Prefectului, două comisii ”, a mai precizat Nicolae Sorin Răducan.