Universitatea şi-a prezentat ultima achiziţie / Donkor: „Despre Craiova ştiam că a jucat cu AC Milan în Europa League”

0
197

Universitatea Craiova l-a prezentat pe fundaşul ghanez Isaac Donkor, venit liber de contract în Bănie, după ce formaţia la care evolua, Cesena, din Serie B, a intrat în faliment. În vârstă de 23 de ani, ghanezul cu cetăţenie italiană a debutat la 17 ani la Inter Milano, care apoi l-a împrumutat în Serie B, la formaţii precum: Bari, Avellino sau Cesena.

Ghanezul şi-a expus primele impresii la noua echipă, unde va avea numărul 15: „Pentru mine a fost dificil să iau această decizie, de a veni în România, după 14 ani petrecuţi în Italia, dar faptul că aici este un antrenor italian la Craiova mi-a dat încredere, alegerea a fost mai uşoară auzind şi că mai sunt jucători italieni la echipă. Nu este un pas în spate, fiindcă am venit în prima ligă, după ce am jucat în a doua divizie în Italia. Prima oară când a apărut varianta Craiova, mi-am adus aminte că este echipa care a jucat cu AC Milan în Europa League. Craiova nu este la nivelul lui Inter Milano, e adevărat,dar eu şi coechipierii mei vom încerca să ridicăm cât mai mult echipa. Ştiu că fanii vor trofee, sper să-i facem fericiţi. Nu mă aşteptam să fiu primit atât de bine de coechipieri, este lucrul cel mai frumos care mi se putea întâmpla, fiindcă atunci când mergi la o nouă echipă colegii sunt mai reticenţi. Voi da maximum pentru echipă atunci când voi juca. Deocamdată, fac faţă din punct de vedere fizic 45 sau 60 de minute fără probleme, va decide antrenorul când voi debuta”.

Donkor a fost fericit să afle că unul dintre jucătorii săi favoriţi, Cristi Chivu, a jucat la Craiova: „Nu ştiam că Cristian Chivu a jucat la Craiova, e onoare pentru mine să vin la echipa la care a jucat el, mai ales că primul meu tricou al unui jucător mare a fost cel al lui Chivu de la Inter Milano”.

Donkor l-a avut coechipier pe Răzvan Popa la Inter şi adversar pe Pigliacelli, într-un meci din Serie B: „Am jucat cu Răzvan Popa la echipa a doua a lui Inter, dar nu am apucat să vorbesc cu el înainte să vin aici, fiindcă nu ştiam că joacă la Craiova. Preşedintele m-a informat şi sunt mulţumit că sunt din nou coechipier cu el. Nu se pune problema să-i iau locul lui în primul 11, va fi o concurenţă benefică, fiindcă şi eu joc tot fundaş dreapta în sistem cu 3 apărători. Antrenorul va decide, important este să dăm totul pentru echipă. Am jucat în Serie B contra lui Pigliacelli, el era la Pro Vercelli, eu la Cesena, mă bucur că l-am regăsit aici.”

Ghanezul a fost impresionat de noul „Ion Oblemenco”: „Nu am apucat să văd oraşul, dar toţi mi-au vorbit frumos de Craiova. Am văzut stadionul, care este unul extraordinar, cu adevărat frumos. Este dificil să găseşti un club în creştere cu un stadion aşa de frumos, sper să reuşim rezultate bune mai ales acasă”

Donkor speră să fie convocat la naţionala „Stelelor Negre” în urma evoluţiilor de la Craiova: „Cei de la naţionala Ghanei au fost supăraţi pe mine, deoarece credeau că am refuzat să vin la lot, dar de fapt clubul Inter Milano nu mi-a dat voie atunci am fost convocat. Sper că acum mă vor rechema la naţională”