Proiectantul nr. 2 al Colegiului „Carol I”, în evaluare la CNI

1
473

CNI a trebuit să reia de două ori licitaţia pentru desemnarea proiectantului care se va ocupa de noua documentaţie tehnică a Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova. Reabilitarea se pare însă că a intrat în linie dreaptă, cel de-al doilea proiectant fiind acum în perioada de evaluare.

Pornind de la modernizările care se fac acum la bazinul de înot al colegiului, consilierul PNL, Flavius Sirop, a interpelat, în plenul de ieri, autorităţile şi cu privire la soarta proiectului mare de refacere a imobilului în care învaţă copii, acesta fiind predat, după cum se ştie, către Compania Naţională de Investiţii (CNI). ”Sprijinim amenajările de la bazinul de înot (n.r.  punctul nr. 40 pe ordinea de zi), dar vreau să întreb executivul şi ce se mai întâmplă cu proiectul de reabilitare a Colegiului Carol, care a fost transferat către CNI. În ce stadiu mai este, ce feedback aveţi? Vrem să ştim noutăţi pe acest subiect. S-a prezentat ca o soluţie salvatoare, dar iată că durează”, a întrebat consilierul PNL.

O licitaţie a fost anulată

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a spus că s-a deplasat la Bucureşti, săptămâna trecută, pentru a se interesa despre acest proiect direct de la reprezentaţii CNI, ocazie cu care a aflat că se află în evaluare câştigătorul pentru actualizarea proiectului tehnic al Colegiului Carol I. „A fost o primă rundă de licitaţie, care a fost adjudecată de un proiectant, dar s-a dovedit, în final, că acela nu îndeplinise toate condiţiile şi a trebuit să fie anulată licitaţia. A fost reluată procedura şi, din informaţiile pe care le-am luat, săptămâna viitoare va fi finalizată această licitaţie. După perioada de actualizare, urmează celelalte etape”, a explicat edilul-şef din Craiova.

Licitaţiile, în continuare anevoioase

Cu toate că legea achiziţiilor a suferit modificări în ultima perioada, licitaţiile sunt tot anevoioase, iar cea mai dificilă parte este chiar evaluarea, după părerea primarului Craiovei. „Ceea ce este cel mai greu şi mai tergiversat lucru la achiziţii este perioada de evaluare. Am avut discuţii, săptămâna aceasta, cu secretarul Nicoleta Miulescu, cu şeful Serviciului de Resurse Umane şi directorul Direcţiei de Achiziţii vizavi de posibilitatea de a întări acest compartiment. Personalul de la Achiziţii, la această oră, este suprasolicitat din cauza numărului mare de achiziţii care se fac”, a menţionat Mihail Genoiu, referindu-se la situaţia din Primăria Craiova. Licitaţiile pentru proiectare şi lucrări de reabilitare ale Colegiului Carol I se fac, însă, de către CNI, care şi-a asumat integral finanţarea acestui proiect, imobilul fiind considerat unul de patrimoniu naţional.

1 COMENTARIU

Comments are closed.