Doi candidaţi pe loc la Drept

0
302

366 de absolvenţi de liceu, care au promovat bacalaureatul, au susţinut ieri concurs scris de admitere la specializarea Drept din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii din Craiova. Proba scrisă, care a început la ora 10.00, s-a derulat exclusiv pentru locurile de la buget în număr de 163, concurenţa fiind astfel de aproximativ doi candidaţi pe loc. Subiectele au fost de tip grilă, cu 100 întrebări din gramatica limbii române, iar examenul s-a derulat în condiţii de maximă exigenţă.

Candidaţii au intrat în săli doar cu buletinul, pix negru şi legitimaţia de concurs. Subiectele au de fost tip test grilă cu 100 de întrebări de Limba română. Pentru a se evita copiatul, au fost distribuite patru variante de grilă, fiind puse la dispoziţie trei ore pentru a le rezolva. Obosiţi după cele trei ore de examen şi încă emoţionaţi, unii dintre candidaţi au ieşi uşor dezamăgiţi de dificultatea subiectelor. Imediat după finalizarea probei scrise atât pe site-ul facultăţii cât şi la avizierul Universităţii din Craiova au fost postate răspunsurile la grile, pe baza cărora candidaţii şi-au putut calcula punctajul până la afişarea rezultatelor, anunţată pentru data de 27 iulie a.c. “După ce am ieşit din examen am verificat grilele şi cred că am greşit vreo 15 dintre ele, dar sper să reuşesc să intru la buget. Nu mă aşteptam să fie atâtea întrebări de gramatică, a fost obositor”, a spus un candidat. Pentru acest examen, facultatea a pus la dispoziţia elevilor de liceu mai multe variante de grile. De asemenea, pentru partea teoretică, care a solicitat cunoaşterea problemelor legate de aplicarea normelor ortografice, ortoepice şi de punctuaţie, precum si elementele referitoare la nivelurile limbii – fonetic, lexico- semantic şi morfosintactic a fost dată şi o bibliografie. “Subiectele au fost făcute de o comisie a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Craiova. S-au realizat mai multe variante, din care a fost extrasă grila cu cele 100 de întrebări în baza căreia candidaţii au susţinut astăzi concursul de admitere. Din fericire nu au fost incidente neplăcute, nu a încercat nimeni să copieze”, a declarat asistent dr. în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii din Craiova, Mădălin Ticu, secretar în comisia de examen.

Candidaţii care nu vor reuşi să ocupe unul din locurile de la buget pot opta pentru cele de la taxă. Aceştia vor avea de plătit 3.000 de lei pentru fiecare an de şcolarizare.