Gustavo: “Trebuie să fim la capacitate maximă la Supercupă”

0
284

Brazilianul Gustavo Vagenin a jucat primul meci pentru Universitatea Craiova, de la revenirea din Arabia Saudită, fiind titular în eşecul oltenilor în amicalul cu ruşii de la FK UFA, scor 0-2, în stagiul din Austria.

„Îmi era dor să joc din nou în alb-albastru. Sunt fericit că m-am întors și sper să pot să ajut foarte mult echipa. A trecut o săptămână în care am făcut antrenamente foarte grele, tari și este normal să se simtă puțină oboseală. Toată lumea a vrut să câștigăm acest meci amical, dar este important să ajungem la capacitate maximă pentru Supercupă. Cu CFR Cluj, în Supercupă, pe 10 iulie, va fi un meci frumos, pentru că se întâlnesc două echipe bune. Acum suntem în pregătiri, dar în două săptămâni vom fi 100% și astfel o să putem să câștigăm. Sigur că se poate câștiga eventul, iar noi ne pregătim pentru asta. Va fi un plus să avem și suporterii alături. Se știe că publicul craiovean este foarte cald, avem nevoie de suporteri și sunt fericit că ei se vor întoarce pe stadion“ a declarat Gustavo.

Brazilianul Gustavo a fost înlocuit în minutul 65 al amicalului cu UFA de Alexandru Mărieş (21 de ani), mijlocaşul adus de la Comuna Recea debutând în acest meci pentru Universitatea Craiova.

„Mă simt extraordinar în tricoul Universităţíi Craiova. Mă bucur mult pentru acest transfer şi mă simt foarte bine alături de noii mei colegi. Este o diferenţă foarte mare între ceea ce am găsit aici şi ceea ce am trăit până acum. Ritmul de joc este unul mult mai intens, dar mă obişnuiesc încet-încet şi o să fac faţă cu brio. Antrenamentele sunt şi grele, dar şi plăcute. Mă bucur că toată lumea este aşa cum trebuie, iar primirea a fost pe măsură. Toţi colegii mai experimentaţi mă ajută, îmi dau sfaturi, iar eu profit de fiecare lucru învăţat. Deocamdată iau fiecare lucru pas cu pas, apoi voi aştepta să şi debutez şi să demonstrez că merit să fiu aici. Ar fi un sentiment de nedescris să câştig campionatul cu Universitatea chiar în primul an al meu în Bănie. Până la urmă, de aceea am venit aici, iar Craiova este un club mare care merită să câştige campionatul. Abia aştept să mă întâlnesc cu toţi suporterii şi să mă bucur de atmosfera creată de ei şi de galerie“, a spus Alexandru Mărieş.

Portarul David Lazar spune că antrenamentele grele din cantonament nu reprezintă o scuză pentru modul cum s-au prezentat juveţii la primul joc de verificare.

„Am avut antrenamente foarte grele, dar nu e o scuză pentru noi, fiindcă am pierdut, deşi am încercat să ne facem jocul. Nu a ieşit cum ne-am dorit, nu am început cu succes, sper ca în viitor să aducem victorii, fiindcă victoriile sunt cele mai importate” a declarat David Lazar, la finalul amicalului cu UFA, în care a intrat în repriza secundă, înlocuindu-l pe Pigliacelli.

„E o senzaţie aparte, se simte că joci la o echipă mare, simţi greutatea tricoului, dar sper să evoluez cât mai bine. Eu am urmărit echipa de mai mult timp, am văzut ce se joacă, ce se cere, dar eu cred că mă voi adapta la jocul echipei, mă voi integra” a spus goal-keeper-ul de 29 de ani.

„Mai avem numai 15 zile până la meciul din Supercupă cu CFR, mai avem trei meciuri amicale până atunci, trebuie să fim în cea mai bună formă la acea partidă şi să luăm trofeul. Eu zic să nu vorbim de titlu, ci să luăm totul pas cu pas, însă trebuie să luptăm pentru fiecare trofeu în parte. Cel mai important este să fim la mâna noastră. Mie îmi dă o ambiţie în plus, un imbold să avem fanii alături de noi şi cred că o să avem un mare avantaj” a declarat portarul oltenilor. Belgianul Courtois, italianul Donnaruma şi elveţianul Sommer sunt portarii favoriţi ai lui David Lazar la Euro 2020.

În cadrul stagiului din Austria, oltenii vor mai întâlni echipele: WSG Swarovski Tirol (Austria), pe 29 iunie, SV Horn (Austria), pe 2 iulie și Olympiacos Pireu (Grecia), pe 3 iulie.