Astăzi : Secţii de votare organizate în 36 de localităţi din 23 de judeţe

0
662

Secţiile de votare organizate în 36 de localităţi din 23 de judeţe pentru desfăşurarea alegerilor locale parţiale s-au deschis duminică, alegătorii fiind aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii şi, într-o singură comună, Consiliul Local. Se desfăşoară alegeri parţiale în 6 oraşe şi 30 de comune, fiind deschise 176 de secţii de votare. Scrutinul electoral se va încheia la ora 21,00.

Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot în localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, după caz, numai pe baza unui act de identitate valabil. Se poate vota şi cu un act de identitate românesc care a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021. Cetăţenii UE înscrişi în lista electorală complementară pot vota pe baza oricărui document valabil care le atestă identitatea.

Circumscripţiile electorale din judeţul Dolj în care se organizează alegeri locale parţiale pentru primari sunt:  oraşul Filiaşi şi comunele Cătane, Sadova, Terpeziţa şi Ostroveni

Cei care se vor prezenta astăzi la urne trebuie să poarte masca de protecţie în secţia de votare şi în localul de vot. Alegătorii vor trebui ca, în faţa operatorului de calculator, să-şi îndepărteze masca de protecţie pentru identificare, să semneze lista electorală, apoi să preia, de la membrii secţiei de votare, buletinul de vot şi ştampila, iar după exercitarea dreptului de vot să restituie ştampila.