Proiectul international al Societatii Studentilor Medicinisti din Craiova : ” Dogs in emergency ”.

0
436

Sambata, 28 mai, Parcul Nicolae Romanescu, gazduieste, la Hipodrom, in intervalul orar 10:00 – 12:00,  proiectul international al Societatii Studentilor Medicinisti din Craiova –  ” Dogs in emergency ”. Parteneri eveniment sunt SMURD si CNEC.

Evenimentul se vrea un exercitiu – scoala atat pentru cei care intervin in situatii de urgenta – echipele canine de cautare-salvare, membre CNEC (Centrul National Educare Canina), echipele umane de prim ajutor , membre SSM, sub coordonareaa si evaluare specialistitilor SMURD, dar si un exercitiu, cu portile deschide,  pentru toti cei care doresc sa vada, sa invete, sa inteleaga si sa fie informati cine si cum intervin in asemena situatii. Sunt implicati direct peste 12 cainii membrii CNEC si 30 de studenti , membrii SSM.

 Impreuna vor executa exercitii de cautare pe urma de 3 km,  cautarea de persoane disparute in padure, pe o suprafata de 50.00 mp, si cautarea in caz de cutremur a unei tribune sportive.  Fiecarei persoane gasite de catre caini, atrbuidu-se un cod, la care echipele studentesti trebuie sa acorde interventia medicala, conform protocolului fiecarui tip de accident, sub evaluarea si coodonarea SMURD.