Grupul Digi | RCS & RDS – donație de echipamente ATI

0
149

În perioada 22 – 25.05.2020, Grupul Digi | RCS & RDS a realizat o donație constând în echipamente pentru tratamentul cazurilor critice de COVID-19, aflate la terapie intensivă. Kit-urile de echipamente ATI, care includ ventilatoare, infuzomate, injectomate, stații de monitorizare, aparate ecograf și paturi, au fost distribuite către Institutul Național de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” București, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” București, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul „Filantropia” Craiova, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic Municipal Oradea, Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Acest echipament înseamnă un confort mai mare pentru pacient și, pe de altă parte, înseamnă mai multă siguranță în administrarea medicației de către personal și, bineînțeles, în ceea ce privește monitorizarea pacientului, a declarat, pentru Digi24, dr. Radu Liviu Ionuț, manager al Spitalului Filantropia din Craiova.

Donația face parte din efortul Digi | RCS & RDS de a ajuta comunitatea din România să fie mai pregătită în fața pandemiei generate de virusul SARS-COV-2, achiziția și plata echipamentelor esențiale fiind realizate în luna martie. Valoarea totală a donației pentru spitale, respectiv a celor 60 de kituri de ventilare mecanică achiziționate de către Digi România direct de la producătorul de top MindRay, precum și de la alți producători, este de peste 1,6 milioane EUR.

Suplimentar, pentru a susține efortul autorităților de creștere a capacității de testare COVID-19 în România, la sfârșitul lunii aprilie, Grupul Digi | RCS & RDS a finalizat achiziționarea echipamentelor de extracție ARN și RT-PCR (inclusiv accesoriile) și 2.000 de kit-uri de testare pentru două laboratoare, în valoare totală de 600.000 lei. Un laborator și 500 de teste au fost donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, iar cel de-al doilea laborator și 1.500 de teste fac obiectul unui parteneriat cu Centrul de Diagnostic și Tratament ProVita din București, urmând a fi folosite conform nevoilor Ministerului Sănătății.