1,19 miliarde de elevi afectați de închiderea școlilor

0
415
Numărul elevilor afectați de închiderea instituțiilor de învățământ, la nivel global, a scăzut considerabil pe măsură ce diverse țări au început să redeschidă școlile, total sau parțial, potrivit ultimelor date UNESCO. Dar și așa numărul continuă să depășească un miliard, 68% din totalul elevilor lumii fiind afectați în continuare de închiderea școlilor.

Potrivit celor mai noi date UNESCO, în acest moment sunt afectați de închiderea școlilor 1,19 miliarde de elevi, dintr-un total de 1,72 miliarde la nivel global. Cifrele sunt într-o scădere considerabilă față de recordul atins pe 14 aprilie, când UNESCO raporta că 1,57 miliarde de elevi din întreaga lume erau afectați de închiderea școlilor.

Țări precum Danemarca, Franța și Norvegia au atras atenția pe parcursul lunii mai prin decizia de a începe reluarea treptată a predării față în față, în școlile lor. Școlile și-au reluat activitatea, parțial, și în state asiatice precum Japonia sau China. S-au redeschis parțial și în țările baltice, dar și în Germania, unde școlile depind de autoritățile regionale într-un sistem descentralizat. La fel se întâmplă și în Australia. În alte țări, precum Cehia, școala a fost reluată doar pentru anii terminali de gimnaziu și liceu, pentru a putea fi date examenele.

Școlile rămân închise total, în acest moment, în cele mai multe țări din sudul și sud-estul Europei, în Orientul Mijlociu și Asia de Sud, Africa, în mai toată America de Sud (sunt deschise la nivel local doar în Uruguay) și în America de Nord. Mai sunt țări, precum Marea Britanie, unde activitățile școlare față în față urmează să se reia, pentru ciclul primar, în  zilele următoare.