La Craiova / Ilie Bolojan a predat lecţia administraţiei publice locale

0
488

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, a venit, ieri, la Craiova, pentru a-l susţine pe colegul său de partid, senatorul Mario Ovidiu Oprea, în cursa pentru Primăria Craiova. În acest context, s-au prezent proiectele pe care candidatul liberal le doreşte a le implementa în următorii ani, proiecte interesante, ce vizează reindustrializarea municipiului, transformarea sa într-un smart city şi, nu în ultimul rând, conectarea la reţeaua de autostrăzi europene şi legarea municipiului Craiova de Vest. Aceasta pare a fi soluţia perfectă pentru a creşte numărul locurilor de muncă şi de a reduce şomajul.   

pnlSenatorul Mario Ovidiu Oprea, candidatul PNL pentru Primăria municipiului Craiova este hotărât să înveţe din experienţa de edil a colegului său, Ilie Bolojan, care a prezentat ieri, modul în care s-a dezvoltat economic Oradea, oraş pe care îl administrează de câteva mandate. „Este un primar care contribuie alături de alţi primari de succes ai ţării noastre şi în special din Ardeal, la elaborarea unui program de dezvoltare cu care dorim să venim în faţa presei şi să transmitem cetăţenilor Craiovei în vederea câştigării Primăriei, în data de 11 iunie a.c. Am făcut pentru elaborarea acestui program un studiu amănunţit, mergând în toate zonele oraşului, am făcut o legătură suficient de strânsă cu cetăţenii astfel încât să aflăm principalele probleme şi să putem acţiona în rezolvarea lor. Se pune problema ca oraşul nostru să se dezvolte în direcţia care era normal să se dezvolte până în acest moment şi anume, să avem un pol industrial puternic, aşa cum a fost Craiova. De asemenea, un centru universitar foarte puternic. Nu întâmplător amintesc de aceste două direcţii, pentru că este nevoie de o legătură foarte strânsă între Universitate din Craiova, corpul profesional, studenţi şi crearea de noi locuri de muncă, respectiv realizarea de investiţii…”, a subliniat senatorul Mario Ovidiu Oprea, candidatul PNL la Primăria municipiului Craiova.

Traficul… o problemă de viitor

Parlamentarul liberal a semnalat şi faptul că cetăţenii din Craiova consideră că mai sunt şi alte probleme,  cum ar fi de exemplu, traficul rutier, aglomeraţia din oraş. De asemenea, curăţenia oraşului în zonele limitrofe este deficitară.” În programul nostru avem deja câteva proiecte cu care am să vin în faţa cetăţenilor municipiului Craiova şi practic am să deschid Primăria către cetăţeni. Cetăţeanul simte nevoia ca această instituţie să aibă soluţii la problemele tuturor şi nu să fie opozantul contribuabililor şi aceştia să fie trataţi cu superficialitate. Reindustrializarea Craiovei poate să fie un obiectiv care se poate realiza doar printr-o economie elastic şi energică. Cuvântul investiţii trebuie să reprezinte o parte suficientă din bugetul Craiovei şi să implementăm şi noi sistemul smart city, adică, să avem seturi de măsuri care să conducă la acest deziderat. De asemenea, trebuie să administrăm oraşul la vedere, să asigurăm transparenţa cheltuielilor publice şi să reducem birocraţia. Să transformă Craiova într-un  eco-city, un municipiu în care să nu ne mai sufocăm, să reabilităm termic clădirile. Avem nevoie de o fluidizare a traficului, construind  parcări inteligente sau optimizându-le pe cele care le avem deja…”, a mai completat Mario Ovidiu Oprea, candidatul PNL la Primăria municipiului Craiova.

Regulile de dezvoltare sunt aceleaşi

Ilie Bolojan, edilul municipiului Oradea, prezent la Craiova a vorbit despre modernizarea marilor oraşe. Acesta a spus că regulile de dezvoltare sunt aceleaşi, indiferent că vorbim de oraşe din Austria sau oraşe din partea de vest a României sau municipii din sudul ţării. „Aş vrea să vorbesc puţin despre dezvoltarea unui mare oraş, pentru că asta este miza dezvoltării României în anii următori. România are 20 mari oraşe, care asigură practic două treimi din PIB-ul României şi unde sunt concentrate tot ca atâtea din numărul locurilor de muncă din România. Dacă aceste mari oraşe merg bine, sunt dezvoltare bine, înseamnă că şi România va merge bine. Dacă ele sunt administrate prost, atunci ele nu mai funcţionează ca nişte oraşe utile pentru zonele limitrofe şi pentru judeţele a căror capital sunt. Aşadar, este foarte important ca aceste oraşe să fie administrate bine, pentru ca ele să devină motoare de dezvoltare. Primăria nu dezvoltă un oraş, ci doar creează condiţii optime pentru ca firmele şi oamenii din aceea localitate să dezvoltate comunitatea respectivă”, a spus primarul din Oradea.