Primul hub de comunicare în sănătate din România, HealthHUB

0
337

Medici, jurnaliști, influenceri, platforme online, pagini de social media, creatori de conținut scris, audio și video se reunesc în primul hub de comunicare în sănătate dinRomânia, HealthHUB. ScopulHealthHUB este să creeze doar conținut despre sănătate fundamentat pe cercetări științifice, validat de medici și scris pe înțelesul tuturor.

În formula de lansare, HealthHUB îi cuprinde pe medicii Irina Costache, Georgian Ciobotaru, Ioan Boleac, Georgiana Gheba, Alexandra Dobrescu (Derma Mum), jurnaliștii Dan L. Brumar și Adriana Turea, creatorii de conținut medical Ines Nerina, Florina Badea, Paula Rusu, Anca Bold Gheorghe (Blog în tandem),Monica Rădulescu și cel mai mare canal de YouTube de sănătate din România, Pacientul 2.0.

E nevoie de un pol menit să contrabalanseze informațiile eronate care au o putere de viralizare foarte mare.

„Ușile acestui hub sunt deschise pentru orice comunicator își dorește să transmită informații corecte. Ne place ceaiul de mușețel, dar credem că bolile se tratează cu medicamente. Iubim bunicile și sfaturile lor, dar preferăm tratamentele prescrise de medici. Avem încredere în știință și specialiști și credem că e nevoie de acest pol menit să contrabalanseze informațiile eronate care au o putere de viralizare foarte mare.” spune Laura Ivăncioiu, PR Director laDeciSePoate, agenția care a inițiat proiectul.

Dezinformarea și deficitul de educație medicală reprezintă două mari probleme în România de azi. Exemplele altor țări demonstrează că un nivel crescut de educație medicală a publicului va duce, pe termen lung, la îmbunătățirea stării de sănătate a românilor.

În momentul de față, datele publicate de Comisia Europeană arată cu speranța de viață la naștere în România este a doua cea mai scăzută din UE, iar rata mortalității evitabile prin prevenție este a treia cea mai scăzută din grupul EU27.

Rețelele sociale abundă defakenews, informații false, preluate și promovate de foarte mulți români. Pandemia de coronavirus a dus la o exacerbare a acestui fenomen, cu efecte îngrijorătoare în domeniul sănătății publice. Conform unui studiu Eurostat, doar 12 români din 100 verifică informațiile pe care le găsesc online.

Despre DeciSePoate

DeciSePoate este o agenție de PR înființată în anul 2005, care are un portofoliu concentrat pe zona de sănătate și care comunică, informează și educă publicul larg, creând conținut scris, audio și video.