Liviu Dragnea rămâne la Rahova. Cererea de eliberare a fost respinsă

0
2505

Cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat, marți, pe masa magistraților Judecătoriei Sectorului 5. El este în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie. La acest termen, magistrații au respins cererea lui Liviu Dragnea. Decizia nu este definitivă, iar avocatul fostului lider PSD a anunțat deja că va face contestație.

Avocatul Flavia Teodosiu a anunțat miercurea trecută, că Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a fostului lider al social-democraților.

Mai mult, Dragnea mai avea un motiv să spere în eliberare. Vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 5 a admis o contestaţie depusă de Liviu Dragnea şi a obligat Penitenciarul Rahova să îi recunoască fostului lider PSD şi zilele de muncă ce ar fi putut fi prestate în închisoare. Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susţinând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate (n.r. 49 de zile) din pricina faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor.

Concret, el a cerut să îi fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

„Are toate motivele pentru a i se admite cererea”

„Dânsul a îndeplinit fracţia pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse şi, respectiv, scăzute, zilele de câştig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie şi s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplineşte absolut toate condiţiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea, înainte de începerea procesului.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Lui  Dragnea, conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă după ce a acordat un interviu online, unui post de televiziune.

Fostul președinte al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.