Meteorologii anunţă furtuni în noaptea Învierii

0
364

Temperaturile vor scădea la acest final de săptămână pe întreg teritoriul ţării. Meteorologii au anunţat cod galben de averse, descărcări electrice, vânt şi căderi de grindină. În Capitală, vremea va fi plăcută în decursul zilei de sâmbătă, înregistrându-se însă furtuni în noaptea Învierii.

,,De sâmbătă după-amiază până duminică seara, ne aşteptăm la perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor înregistra averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, căderi de grindină, cantităţi de apă mai însemnate, 15-25 l/mp, este posibil chiar şi peste 35-45 l/mp, astfel de manifestări să fie mai frecvente sâmbătă după-amiază, sâmbătă noapte, în jumătatea de veste a ţării”, transmite meteorologul de serviciu al ANM.

În nordul, centrul şi estul ţării, dar şi pe arii mai restrânse, precum zonele deluroase din restul ţării, se vor înregistra averse, descărcări electrice, vânt, căderi de grindină şi cantităţi de apă însemnate.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben care intră în vigoare astăzi, la ora 15 şi este valabil până duminică dimineaţa la ora 4.00. ,,Tot sâmbătă, în vest, se va înregistra o răcire drastică, iar maximele nu vor mai depăşi 20 de grade în această parte a ţării. Valorile vor trece de 25 de grade doar prin centrul, sudul şi estul teritoriului. În arii izolate, se pot înregistra 27-28 de grade, urmând ca duminică, în prima zi de Paşte, vremea să se răcească’’, informează meteorologul ANM.

Potrivit acestuia, vremea va rămâne caldă în weekend doar în zona de sud, unde vor fi 23-24 de grade, în restul ţării înregistrându-se valori sub 20 de grade, iar duminică vântul va fi moderat.

În weekend, vremea în Capitală va fi instabilă pe timpul nopţii, dar în general plăcută. ,,Sâmbătă, în Bucureşti va fi cald, se vor înregistra temperaturi până la 26 de grade, însă pe noapte va creşte probabilitatea intensificării vântului, cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină. S-ar putea ca la Înviere să fie vremea mai instabilă. Duminică iese soarele, vântul va fi uşor moderat, temperaturile vor fi în jur de 22-23 de grade. În prima zi de Paşte temperaturile vor fi plăcute”, a precizat meteorologul.

Informările ANM arată că pe arii restrânse, la nivelul întregii ţări, se mai pot înregistra averse şi descărcări, însă vremea va fi plăcută în ansamblu. În sudul ţării, temperaturile, vor depăşi 20 de grade, vremea va fi mai răcoroasă, iar începând de marţi este posibil să devină instabilă. (Sursa: Mediafax)