Consiliul de Administraţie al SRR, demis. Parlamentul l-a numit pe Georgică Severin director interimar

0
351

severinFostul preşedinte al Comisiei de cultură din Senat Georgică Severin a fost votat, ieri, de plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), durata interimatului neputând fi mai mare de şase luni. Plenul reunit al Parlamentului a respins, tot ieri, rapoartele de activitatea ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 şi 2016.

Fostul preşedinte al Comisiei de cultură din Senat Georgică Severin a fost votat, ieri, de plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de director interimar al SRR, durata interimatului neputând fi mai mare de şase luni. Plenul reunit a votat cu 2014 voturi “pentru”, 58 “împotrivă” şi o abţinere numirea lui Georgică Severin în funcţia de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, începând cu 26 aprilie, durata interimatului nu poate fi mai mare de 6 luni.

Rapoartele de activitate ale SRR pentru anii 2015-2016, respinse

Plenul reunit al Parlamentului a respins, tot ieri, rapoartele de activitatea ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 şi  2016, ceea ce a atras demiterea de drept a Consiliului de Administraţie, comisiile de cultură reunindu-se pentru a propune un director interimar. Raportul de activitate al SRR şi contul de execuţie bugetară pentru anul 2015 şi a fost respins de plenul reunit al Parlamentului cu 233 de voturi „pentru”, 63 „împotrivă” şi 5 abţineri. Plenul reunit a respins şi cu majoritate de voturi şi raportul de activitate al SRR pentru anul 2016. Aleşii au decis, însă, să adopte rapoartele pentru anii 2013, 2014.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, în plen, că votul dat pentru respingerea raportului de activitate este unul politic. „Anul trecut pe raportul pe care propuneţi să îl respingem, radioul de stat a obţinut un profit remarcabil. Mai mult decât atât, Radio România Actualităţi este lider de audienţă. Am vrut să fac aceste precizări ca să ştim că dăm un vot politic nu unul legat de performanţa CA SRR”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, în plen.

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, social-democratul Lucian Romaşcanu a declarat că „profitul la o instituţie care nu are ca misiune realizarea de profit nu trebuie menţionat. (…)”. „RRA nu are corespondenţi în 10 judeţe din România, nu a modernizat sediile şi nu şi-a dotat reporterii cu aparatură. Ceea ce aţi spus nu este o performanţă, ci o contraperformanţă”, a spus Romaşcanu.

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că Parlamentul a “executat politic” CA al SRR. „Tocmai am asistat astăzi la o execuţie politică a CA SRR. Este o realitate. Dacă preşedintele director general al SRR nu ar fi intrat în conflict cu domnul Dragnea, astăzi rapoartele de activitate fi fost foarte bune. (…) Astăzi a fost rândul SRR, mâine poate fi al TVR, nu se ştie”, a declarat Turcan. Aceasta a afirmat că majoritatea parlamentară a pregătit „un PSD-ist” sadea pentru funcţia de director general interimar.