SNPPC se implică în crearea unor locuri de muncă în Oltenia

0
388

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a lansat, ieri, la Voineasa, proiectul “Cursuri de calificare în regiunea Sud Vest”, având ca obiectiv principal dezvoltarea culturii antreprenoriale non-agricole în zonele rurale. Bugetul total al acestui proiect, cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, este de 1.723.382,50 lei, din care valoarea asistenţei nerambursabile este de 1.688.914,85 lei.

Proiectul se adresează persoanelor din judeţele Olteniei dispuse să demareze o afacere, de la micii comercianţi şi meşteşugari, la apicultori, fermieri sau mici producători şi vizează promovarea culturii antreprenoriale în zona rurală, în regiuni care se confruntă, de 20 de ani, cu aceleaşi probleme, respectiv lipsa accesului la marile pieţe, dominate de lanţurile de retail, dar şi exodul tinerilor către oraş sau în străinătate. În cadrul acestui proiect vor fi consiliate 150 de persoane, iar 80 dintre solicitanţi vor fi selectaţi pentru un program intensiv de formare, finalizat cu diplome autorizate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA). Pentru o mai bună comunicare între angajatori şi forţa locală de muncă, urmează să fie deschis în regiune un Centru Multimedia de Formare Profesională.

Proiectul, având o durată de 24 de luni, va fi implementat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, în parteneriat cu European Funds Invest şi Brightness Creative Solutions, rezultatul la care iniţiatorii doresc să ajungă fiind crearea de noi locuri de muncă.