Primarul de Robăneşti poate candida sub sloganul: „Votaţi un primar postac, cu gramatica certat”

2
615

Platforma de socializare Facebook ne oferă ocazia de a-i vedea pe unii oamenii aşa cum sunt ei. Este şi cazul primarul comunei Robăneşti, Mihai Militaru, unul dintre cei mai activi aleşi locali din judeţul Dolj pe Facebook. Postează despre orice întâmplare din viaţa sa şi a localităţii pe care o conduce. Este adevărat că este certat rău cu gramatica limbii române, dar asta nu este o problemă pentru primarul cu „talent liric”. De exemplu, miercuri, 25 aprilie a.c., am aflat că: „o turnadă a spulberat acoperişurile mai multor cetăţeni ai Satului Lăcriţa Mare Jud Dolj în numai 2 minute aruncînd acoperişurile la cîţiva metiri de casă după care a început o ploaie torenţială şi acum continuă”. Umorul involuntar al primarului de Robăneşti nu se conjugă însă deloc cu starea de spirit a locuitorilor comunei, încercaţi de reale dificultăţi. 

Înainte de a vorbi despre talentul de postac pe Facebook al primarului Mihai Militarul, specificăm că textele pe care le vom publica erau fără diacritice. În rest sunt exact aşa cum le-a conceput primarul poet de la Robăneşti, care mai doreşte încă un mandat, de data aceasta din partea UNPR. Admitem ideea că, de regulă, postacii nu respectă întocmai normele gramaticale. Dar nici nu le mutilează, în planul logicii şi, bineînţeles, al mesajului. Cele mai multe postări ale lui Mihai Militaru sunt legate de fotbal, pasiune statornică şi, după cum se vede, care surclasează problemele administraţiei locale.

Dragi cititori începînd de azi am să vă relatez informaţii despre fotbalul doljan în seia 6 Elită unde actvează şi echipa Comunei Robăneşti SARJA ROBĂNEŞTI. Am să vă relate numai şi numai adevărul. În data de 11/03/2012 a avut loc partida dintre – Radomir şi Robănesti scor 1-0 un scor injust datorită prestaţiei arbitrajului de nota –. Golul di prima repriză sa dat dintro fază clară de obsaid cum se vede în imaginea alaturata, 3 jucatori de la Radomiru erau clar în obsaid şi acest arbitru validează golul”. Este evident că un astfel de text nu suportă nici un comentariu.

„Arbitraj de divizia A cu 2 domnişoare ce se va mai auzi de dînsele”

Atunci când echipa Şarja Robăneşti câştigă, textele lui Mihai Militaru sunt mai dulci, fără răutăţi la adresa arbitrilor. Ba chiar dă de băut câte o bere şi jucătorilor de la echipa „vizitatoare”, pentru că nu are în vocabular cuvântul oaspeţi, iar această tradiţie a fost împământenită de preşedintele AJF Dolj, Nicu Neagoe: „Duminică la Robăneşti a avut loc partida de fotbal între Robăneşti şi Dioşti. A fost un meci frumos cu goluri spectaculoase în prezenţa a unui nr record de spectatori – peste 400 de spectatori scorul a fost 6-0, arbitraj de divizia A cu 2 domnişoare ce se va mai auzi de dînsele, şi cu această ocazie a avut los lansarea Primarului Com Robăneşti după care atît echipa vizitatoare cît şi toţi spectatori în prezenţa unui taraf de lăutari condus de Marian Giura au distrat locuitori Comunai Robăneşti. Mulţumiri jucătorilor de la Cîrcea că au avut amabilitatea de a asista la acest meci şi Primarul respectîndui cu cîte o bere. Si aceste fapte se întîmplă datorită Preşedintelui AJF Dolj Nicu Neagoe care a dus fotbalul doljan în această situaţie de a se respecta jucători şi cetăţeni Comunelor din Judeţul nostru”.

„Am rugat jucătorilor mei să nu cumva să dea gol că nu mai plecam din Teasc”

Când situaţie o impune, iar tinerii fotbalişti sunt lipsiţi de respect faţă de publicul prezent la stadion, Mihai Militarul, poetul de la Robăneşti, nu ezită să facă şi puţină educaţie civică. Mai mult decât atât, Mihai Militaru îi cere lui Nicu Neagoe să ia măsuri drastice cu obrăznicăturile care îşi bat joc de fotbal: „Vedeţi dragi iubitori ai fotbalului cum unele echipe din seria Elită respectă proprii spectatori. Ex la meciul de la Teasc cu Şarja Robănesti unde unul din jucători stătea jos la salutul spectatorilor. Vă rog Domnule Preşedinte al AJF Dolj luaţi măsuri că aceştia nu sunt jucători şi îşi bat joc de fotbal, în tot timpul jocului jucători echipei gazdă au stat numai şi numai cu înjurături la adresa vizitatorilor dar şi a arbitrilor care au fost mult depăşiţi de joc, datorită lor fac asemenea gesturi, au învins cei din Teasc dar dintr-o lovitură de la 11 m nemeritat mingea lovită de adversar cu mîna lipită, nu au ce căuta asemenea exemplare de arbitri, am rugat jucătorilor mei să nu cumva să dea gol că nu mai plecam din Teasc”. Textele de acest gen sunt multe, dar ne oprim aici, recomandându-i primarului poet de la Robăneşti, Mihai Militaru, ca în campania electorală să folosească următorul slogan: „Votaţi un primar postac, cu gramatica certat”.

Absolvent de facultate, dar nu se ştie dacă de liceu.

Mihai Militaru apare într-una din postările de pe contul Facebook arătând diploma de absolvire a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Spiru Haret” din Craiova. Nota bene. Să te apuci „de carte” la o vârstă înaintată, cu familie şi copii mari, e un gest temerar. Nu ştim ce cunoştinţe a acumulat absolventul Mihai Militaru. Dar ştim altceva: un filozof român, de Constantin Noica e vorba, era de părere că între 35-45 ani ar trebui să trecem încă o dată cu toţii prin câteva clase de liceu. Să învăţăm din nou, de data aceasta mai intens, motivaţi lucrurile parcurse sub constrângere la vârsta fragedă a şcolii: geografia, gramatica, chimia, logica ş.a.m.d. Buna împlinire e apogeul legitim al oricărui proces formativ. Mihai Militaru poate zâmbi la toate acestea, însă, după cum se exprimă, e un terorist al limbii române. Că mai e şi traseist… asta nu se mai pune. Există însă riscul să fie luat peste picior de lumea tânără a comunei, care mai ştie ce e cu ştiinţa de carte pe pământul acesta. În rest, Robăneştiul este o comună unde nu se întâmplă nimic, în afară de faptul că an de an li se aduce aminte localnicilor de „Şarja de la Robăneşti”, despre care au scris atâţia. Şi, cel mai grozav, Petre Pandrea, cărturarul nostru de la Balş.

2 COMENTARII

  1. Măcar individul vrea să comunice.Ce te faci cu un altul,de același calibru,care nu comunică,nu pune în aplicare o hotărâre de Consiliu Local(nu este singura),prin care ședințele forului deliberativ ar trebui filmate și televizate,cum s-a mai procedat,pentru o informare corectă a cetățenilor.Ați ghicit,este vorba de Popa de la Segarcea.

Comments are closed.