Ginecologul Barham Khalil de la Spitalul Segarcea, reţinut pentru şase infracţiuni de luare de mită

1
520

La aproximativ o lună după ce a fost prins în flagrant primind 200 de euro pentru a nu înregistra în evidenţe un chiuretaj, ieri procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au reţinut pe medicul ginecolog de origine arabă Barham Khalil, de la Spitalul Orăşenesc Segarcea. Asta pentru că, pe parcursul cercetărilor, s-au mai depus alte cinci plângeri împotriva sa, astfel că, anchetatorii îl acuză acum pe medic de şase infracţiuni de luare de mită. Se pare că, pe lângă bani, lei sau euro, ginecologul a mai primit cafea şi coniac.

Reamintim că, pe 22 martie a.c., în baza unor denunţuri primite anterior, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat două prinderi în flagrant a unor medici ginecologi, unul de la spitalul din Calafat şi celălalt de la Segarcea, ambii suspectaţi că cer bani pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale.

Medicul de la Calafat a fost reţinut, faţă de el fiind luată ulterior măsura obligării de a nu părăsi ţara, în timp ce Barham Khalil, de la Segarcea, a fost lăsat în libertate. Asta nu înseamnă că cercetările nu au continuat, în ciuda faptului că bărbatul a declarat la momentul respectiv că nu a comis nici o infracţiune. În tot acest timp, anchetatorii au strâns probe, mai exact au primit alte cinci plângeri împotriva medicului ginecolog, de la femei care au declarat că li s-au cerut bani sau bunuri – cafea şi alcool, mai precis coniac – pentru operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină. Având în vedere noile probe din dosar, ieri procurorul de caz a decis să-l reţină pe medic, care a ajuns în arest.

“Pe 22 martie medicul am fost prins în flagrant după ce pretinsese şi primise 200 de euro. Cercetările s-au continuat cu bărbatul în stare de libertate, timp în care cinci femei au depus plângeri împotriva acestuia. S-a stabilit astfel că, în ianuarie şi februarie 2010, precum şi pe 1, 3 şi 6 ianuarie 2012, acesta le-a cerut părţilor vătămate pentru operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină sume cuprinse între 100 de euro şi 1000 de lei, dar şi cafea şi băuturi alcoolice.

Procurorul de caz a luat, astăzi (n.r. – ieri), decizia de reţinere a medicului pentru 24 de ore, urmând ca mâine (n.r. – vineri) să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. În sarcina lui au fost reţinute şase infracţiuni de luare de mită”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

1 COMENTARIU

  1. Actiunea procurorilor este ilegala , deoarece au formulat o acuzatie la adresa lui Baham Khalil de luare de mita , care IN MOD LEGAL nu poate fi formulata.Daca cineva plateste pentru Baham , am sa ofer motivele anularii arestarii si dosarului penal.
    Corneliu Petre, expert in dreptul penal.
    Tel:0785-726.272

Comments are closed.