Campania “Vreau să muncesc” continuă

0
326

În cadrul campaniei “Vreau să muncesc”, Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova şi Comisia Interregională pentru Probleme cu Şomerii, împreună cu partenerii proiectului “Munca pe primul loc”, organizează astăzi dezbaterea cu tema „Tendinţe pe piaţa forţei de muncă din judeţul Dolj” şi flashmob-ul “Vreau să muncesc !”.

Dezbaterea publică are loc în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj între orele 10.30 şi 12.30, ocazie cu care vor fi prezentate două studii realizate în cadrul proiectului “Munca pe primul loc” de Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova şi Institutul Social Oltenia: “Opţiunile şi preferinţele angajatorilor” şi “Cunoaşterea aprecierilor şi orientărilor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă”. La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai AJOFM Dolj, ISJ Dolj, ai Universităţii din Craiova, membrii Comisiei Interregionale pentru Probleme cu şomerii, reprezentanţi ai angajatorilor doljeni, ai ONG-urilor sau sindicatelor.

Tot astăzi, la ora 11.00, în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova are loc şi  flashmob-ul “Vreau să muncesc !”, eveniment la care vor participa mai mulţi beneficiari ai Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova, şomeri în căutarea unui loc de muncă. În cadrul acestei acţiuni, în Piaţa „Mihai Viteazul” va fi amplasată o urnă care, până pe data de 2 mai a.c., va colecta cererile de angajare ale şomerilor, dar şi opiniile şi propunerile tuturor celor interesaţi de problemele sociale generate de lipsa locurilor de muncă.