Pribegi prin Moldova

0
64

Universitatea caută puncte pentru salvare în curtea unei echipe care se bate pentru titlu

FC Vaslui – Universitatea Craiova

Stadion: „Municipal”, ora 19 (în direct la Digisport)

FC Vaslui: Kuciak – Papp, Cânu, Farkaş, Milanov – Gheorghiu, Pavlovici, Wesley, Milisavjevici – Adailton, Yerro Bello. Antrenor: Viorel Hizo.

Universitatea: Lung – Dănănae, Zoro, Lopez, Buşu – Gângioveanu, Prepeliţă, Nicolae, Firţulescu – Stoianof, Subotici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Arbitri: Cristian Sava (Bacău) – Eduard Ungureanu (Bucureşti), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ). Rezervă: Emil Voicu (Bacău).

Observatori: Constantin Zotta (Bucureşti), Pavel Peniu (Constanţa).

La şase puncte de primul loc care o păstrează în Liga I, Ştiinţa încearcă Moldova cu degetul în seara aceasta, sperând la un rezultat bun în faţa unei favorite la titlu. Anul trecut, alb-albaştrii au plecat cu toate punctele de pe terenul Vasluiului după un meci în care nu au călcat în careul advers, dar inspiraţia lui Alex Piţurcă l-a urcat pe gard pe „leul singuratic”, singurul suporter al Ştiinţei la acel joc. Reghecampf nu-l va folosi pe Florin Costea, plecat de la echipă, iar Stoica şi Gugu sunt incerţi după ce au ieşit accidentaţi cu Braşovul, în timp la gazde nu va evolua Sânmărtean, suspendat. Înaintea partidei de astăzi, preşedintele Universităţii, Aurel Ţicleanu, a acuzat delegarea unei brigăzi care are în componenţă doi moldoveni, centralul Cristian Sava şi asistentul Vladimir Urzică, ambii din Bacău. „Avem informaţii că după ce s-au plâns că nu li s-a acordat un penalty cu CFR Cluj, cei de la Vaslui îşi iau măsuri cu noi în ce priveşte arbitrajul. Ni s-a spus că ni se pregăteşte ceva, că va fi o brigadă la comandă. Ne temem ca fluieraşii să nu ne facă pe post de miel de Paşte” a spus Ţicleanu.

În replică, finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a reacţionat vehement: „Cei de la Craiova pesemne că au luat-o razna. Astea sunt vrăjeli ieftine de grupa mică, dar mă deranjează atitudinea lor. Noi suntem cea mai defavorizată echipă în acest sezon! Ce treabă avem noi cu delegările? Să le fie ruşine craiovenilor! Vor să pună presiune aiurea”.

Antrenorul Vasluiului, Viorel Hizo, şi-a propus ca obiectiv trei victorii în următoarele trei jocuri, pentru ca echipa pe care o pregăteşte să rămână în lupta pentru titlu. „Doar prin muncă putem să câştigăm campionatul şi eu cred că avem şanse mari să facem acest lucru. Obiectivul meu e unul singur: trei victorii în următoarele trei meciuri. Dacă noi vom câştiga 9 puncte în trei meciuri, ajungem sută la sută pe locul 2, dacă nu chiar pe primul. Lupta de acum începe şi nu vreau să cred că cineva va premia echipele care vor juca cu noi, doar pentru a ne încurca”.