Premii obţinute de elevii craioveni, la Olimpiada de Chimie, faza naţională

0
1121

La sfârșitul săptămânii trecute, la Constanța s-a desfăşurat faza naţională a Olimpiadei de Chimie. Şi de această dată, elevii craioveni s-au remarcat, obţinând o calificare în lotul lărgit al României, pentru etapa internaţională, şi patru menţiuni, acordate de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Şcoala de chimie craioveană nu se dezminte. La faza naţională a Olimpiadei de Chimie, elevii craioveni au obţinut cinci premii: Florian Chiriac Călina (cls. a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, coordonat de prof. Maria Farfara Grecioiu, multiplu laureat şi în anii precedenţi, câştigător, în urmă cu trei ani a fazei naţionale la această disciplină), menţiune şi cel mai mare punctaj la proba practică, fiind selecţionat în lotul lărgit al României, pentru etapa „Internaţională”; Oana Şerbana (cls. a XI-a, Colegiul Naţional „Carol I”, prof.  Elena Băluţoiu), menţiune acordată de MEN; Matei Cosmin  (cls.a X-a, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, prof.  Cornelia Cerăceanu), menţiune MEN;  Irina Georgescu (Şcoala Gimnazială „Traian”, prof.  Iuliana Marin), menţiune specială.

Dacă despre Florian Călina nu mai pot fi foarte multe de spus, la „Buzeşti” se anunţă o nouă valoare – Cosmin Matei. „Cosmin este unul dintre cei mai buni elevi ai noştri şi sunt convinsă că va avea rezultate extraordinare. Este, dacă se poate spune aşa, unul dintre pariurile noastre. Şi, veţi vedea, mai sunt şi alţi elevi care vor avea rezultate impresionante”, a precizat prof.  Carmen Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”.

La rândul său, prof.  Angel Cristian Stăiculescu, director al Colegiului Naţional „Carol I” a menţionat: „Oana Şerbana este una dintre cele mai bune eleve ale noastre, iar rezultatele obţinute de ea arată că se pregăteşte foarte bine. Mai avem copii de la care aşteptăm premii, ceea ce înseamnă că se face învăţământ de calitate”. De departe, cea mai plăcută surpriză a fost cea oferită de Irina Georgescu, o adolescentă de cls. a VIII-a, care se pregăteşte de susţinerea examenului de Evaluare Naţională, în această vară. „Sigur, pentru mulţi poate fi o surpriză, având în vedere că este o elevă de clasa a VIII-a. Dar nu este aşa. Să nu uităm că tot de la noi a pornit şi Florian Călina. Dar, revenind la Irina, aceasta este o fată de excepţie. Este calificată la mai multe faze naţionale la diverse discipline – Fizică, Astronomie, Engleză, chiar nici eu nu le ţin minte pe toate, plus alte concursuri. Pentru ea, pare un fel de joacă, nu arată că ar depune eforturi deosebite. Sunt în firea ei astfel de competiţii. Şi, ca să nu uit, la simularea Evaluării Naţionale a obţinut media generală 10,00. Este o adevărată valoare”, a spus prof.  Maria Daşu, director al Şcolii Gimnaziale „Traian”.