Ministrul Justiţiei, Tudor Toader, aşteptat azi să publice evaluarea procurorilor-şefi

0
66

tudorel toaderLuni, 27 martie a.c., se împlineşte termenul anunţat de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, pentru evaluarea procurorului general şi a procurorului-şef al DNA. În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiţiei a declarat, iniţial la Antena 3, apoi într-o conferinţă de presă, că a demarat procedurile pentru evaluarea, din punct de vedere managerial, a lui Augustin Lazăr, procuror general al României, şi a Laurei Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA.

Tot astăzi, ministrul Justiţiei se întâlneşte, după-amiază, cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, la Antena 3, că îl va sprijini pe ministrul justiţiei, Tudorel Toader, indiferent ce decizie va lua cu privire la activitatea Codruţei Kovesi la şefia DNA şi a procurorului general, Augustin Lazăr. Numai că abordarea acestuia trebuie să fie „cinstită, bine argumentată şi corectă”, a precizat liderul social-democrat.

„Eu îl voi sprijini indiferent de ceea ce va transmite, doar cu o singură condiţie: dacă abordarea lui va fi cinstită şi bine argumentată, indiferent ce propunere sau ce evaluare va prezenta publicului, pentru că dumnealui a spus la dumneavoastră în emisiune că va face o evaluare”, a afirmat liderul PSD, întrebat ce aşteaptă de la ministrul justiţiei, în condiţiile în care luni expiră termenul pe care l-a anunţat pentru evaluarea activităţii lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi.

„Din partea mea va avea susţinere şi din partea PSD. Aştept să văd cu ce evaluare iese. Nici nu am vrut să îi dau idei, cine ştie, să zică cineva că îi sugerez”, a declarat Liviu Dragnea, citat de News.ro.