Daniel Constatin, înlocuit de Graţiela Gavrilescu?

0
76

aldeAstăzi dimineaţă are loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare. Conducerile PSD şi ALDE decid dacă Daniel Constantin rămâne membru în cabinetul Grindeanu. ALDE a anunţat duminică că îi retragere sprijinul politic.

Daniel Constantin nu mai poate rămâne în guvern după votul din ALDE, consideră liderul PSD, Liviu Dragnea. El a afirmat că va fi foarte greu pentru premier să nu ţină cont de votul dat de conducerea ALDE privind retragerea sprijinului politic pentru vicepremierul Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.

Votul de duminică din ALDE este urmarea meciului politic pe care acesta l-a avut cu partenerul sau de la conducerea partidului, Calin Popescu Tăriceanu.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi în forul de conducere al Alianţei:  86 pentru, 12 împotrivă şi 6 abţineri. Daniel Constantin contestă măsura şi o consideră nestatutară. El riscă încă excluderea din Guvern.

Liderii ALDE au pregătit deja un înlocuitor. Este vorba de Graţiela Gavrilescu, actualul ministru pentru relaţia cu parlamentul. Decizia va fi luată în şedinţa coaliţiei de guvernare, programată în această dimineaţă.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat că îl va informa pe preşedintele PSD Liviu Dragnea că decizia prin care i s-a retras sprijinul politic este o încălcare a statutului ALDE şi precizează că va demisiona din funcţiile din Guvern dacă i-o va cere premierul Sorin Grindeanu.

“Dacă domnul Grindeanu îmi va cere acest lucru, categoric îmi voi da demisia. Eu îl voi informa pe domnul preşedinte Dragnea de faptul că a fost o încălcare a statutului şi o să îmi exprim şi în faţa domniei sale regretul că domnul Tăriceanu, pentru a promova interesele politice proprii, calcă în picioare orice fel de statut, producând un abuz pe care îl clamează”, a spus Daniel Constantin.