Angela Merkel câştigă în primul scrutin, cel din Saarland, cu peste 40%!

0
87

saarlandCancelarul german Angela Merkel a câştigat, duminică, un scrutin regional care era considerat un test în perspectiva alegerilor generale din septembrie. Partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată, a câştigat cu 40,7% alegerile regionale într-unul din cele mai mici landuri ale ţării, Saarland, aflat la graniţa cu Franţa.  Iată şi rezultatele: CDU 40,7%, SPD 29,6, Linke13, AfD 6.

Scrutinul este primul din acest an şi primul după ce conducerea Partidului Social Democrat german a fost preluată de Martin Schulz. Social-democraţii au obţinut doar 29,6% dintre voturi. A trecut pragul electoral şi formaţiunea naţionalistă Alternativa pentru Germania.

Alte două scrutine regionale sunt prevăzute în luna mai.

În septembrie 2017 vor avea loc alegerile parlamentare din Germania, iar marea întrebare este: va reuşi cancelarul Angela Merkel să obţină al patrulea mandat în fruntea guvernului? Atacată din toate părţile pentru politica sa pro-imigraţie şi cu o imagine puternic şifonată de atacurile teroriste şi incidentele în care au fost implicaţi imigranţi, doamna de fier a Germaniei a schimbat foaia, cel puţin parţial: a înăsprit tonul la adresa refugiaţilor.