Rezilierea contractului Mediapress, la mâna consilierilor municipali

0
367


Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a iniţiat un proiect care va fi supus astăzi votului consilierilor locali prin care doreşte să rezilieze unilateral contractele de asociere semnate cu SC Mediapress Investment. Potrivit proiectului, edilul doreşte rezilierea ca urmare a acuzaţiilor de nerespectare a clauzelor contractuale aduse de către Poliţia Locală Craiova în urma unui control realizat în martie 2014 la chioşcurile deţinute de Mediapress.

             Autorităţile consideră că sunt două motive pentru care se reziliează contractul cu firma Mediapress Investment SRL. Pe lângă ziare, aceasta comercializează ţigări şi sucuri. În plus  suprafaţa chioşcurilor este mai mare decât cea din contract fiind vorba de 6,15 mp pe chioşc, deci ar avea nevoie de autorizaţie de construcţie. „Un alt subiect care am văzut că este foarte important pentru dumneavoastră şi apare  mâine ( n.r astăzi) pe ordinea de zi a CLM se referă la firma Mediapress Investment care are nişte chioşcuri în Craiova şi aş vrea să vă spun exact care este situaţia pentru că trebuie să aplicăm legea că altfel am primi noi sancţiuni”, susţine edilul Craiovei.

S-a modificat partea contractantă

Lia Olguţa Vasilescu spune că firma S.C. ”Misy Prodimpex” S.R.L a avut un contract cu muncipalitate în 1999, pentru suprafaţa de 81,22 mp aparţinând domeniului public pe care au fost amplasate un număr de 31 de chioşcuri, ceea ce înseamnă cam 2 mp pentru fiecare chioşc. „În 2005 s-a modificat partea contractantă cu SC  Mediapress Investment, cesionându-se acest contract. Contractul nr 8/2000 cu SC Malvex Distribution Group, pentru 26 de locaţii, adică 2,60 metri pe chioşc este contractul pe care s-a obţinut autorizaţie de construcţie, dar vorbim de autorizaţia de construcţie pe 2,62 mp. De la semnare contractelor au existat câte 13 acte adiţionale, pentru cele două contracte, adică pentru Malvex Distribution Group şi Minispress Investment, prin care se modifică suma minimă de plată, pentru 11 dintre ele. Partea contractantă, printr-un act adiţional,  al 13-lea şi-a prelungit perioada  cu 10 ani pentru fiecare contract în parte. Prin niciun act adiţional nu a fost însă modificată suprafaţa. În concluzie au existat două firme care au avut contracte cu municipalitatea, în jur de 2 mp de chioşc, dar niciun act adiţional nu a dus mai departe la modificarea suprafeţei de 6 mp cât au la ora actuală aceste chioşcuri….”, a mai spus primarul Craiovei.

„Certificatele de urbanism pentru suprafaţa de 6 mp au fost obţinute în baza unor anexe false”

Edilul Băniei aduce acuzaţii grave şi spune că certificatele de urbanism pentru suprafaţa de 6 mp au fost obţinute în baza unor anexe false care nu au fost aprobate de Consiliul Local. „Vă rog să vedeţi că nu există nicăieri vreo ştampilă, nu apare nici antetul Primăriei. În 2011, funcţionarii Primăriei nu şi-au dat seama că este un document redactat doar de firma respectivă, fără vreo aprobare de la Primăria Craiova sau de la CLM. Legea 50/ 1991 stipulează clar că pentru construcţii mai mari de 5 mp este nevoie de autorizaţie de construcţie. În 2012, firma respectivă a primit un răspuns de la Primărie că nu are nevoie de autorizaţie dar s-a întâmplat acest lucru tocmai că în contractul de asociere suprafaţa era sub 5 mp pe chioşc, însă rei am amplasat chioşcuri de pste 6 mp. Cu alte cuvinte, ai aprobare pentru 2 mp de chioşc, vii să ceri de la Primărie autorizatie de construire, ţi se spune că nu ai nevoie, pentru că aşa spune legea, că sub 5 mp nu ai nevoie, dar tu ce faci ? Vii cu o anexă după, prin care modifici suprafaţa uniateral, fără ca Primăria să  ştie de acest lucru. Mă mir că societatea respectivă mai are curaj să ne ameninţe cu firma de avocatură, când este clar că peste 5mp ai nevoie de autorizaţie de construire. Aşadar, aceste chioşcuri sunt amplasate ilegal. Din acest motiv se întrerupe contractul cu firma respectivă”, a conchis primarul Craiovei. Lia Olguţa Vasilescu.