Concurs de eseuri cu tema „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”

0
58

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a lansat, recent, concursul de eseuri dedicat liceenilor şi studenţilor, cu tema „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”. Lucrările sunt așteptate până pe data de 5 aprilie, iar festivitatea de premiere se va desfășura pe 15 aprilie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Culturii. Premiile vor consta în diplome și în bani, valoarea totală ridicându-se la 2.000 de lei. De asemenea, cei mai inovativi concurenţi vor avea ocazia de a fi alături de instituţiile de cultură din Craiova în proiecte şi programe viitoare, pentru obţinerea titlului de „Capitală Culturală Europeană 2021”.

«Sigur ştii că municipiul Craiova se află înscris în cea mai provocatoare şi onorantă competiţie din întreaga sa istorie culturală. Ştim că susţii oraşul nostru în demersul său de a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Este competiţia noastră, a tuturor oltenilor. Ştim că vrei să te implici activ în acest demers. Acum ai ocazia să vii alături de oraşul nostru. Avem nevoie de energia ta, de ideile tale, de creativitatea ta. Dacă eşti elev de liceu sau student, spune-ne într-un eseu cum vezi Craiova în rolul de capitală a culturii europene. Spune-ne care sunt, în opinia ta, direcţiile de dezvoltare culturală viabilă ale oraşului şi ale regiunii, propune manifestări, programe şi proiecte!», se adresează tinerilor reprezentanții Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

Eseul trebuie să aibă maximum două pagini și să fie redactat în limba română (TNR 12, spaţiat la 1,5 rânduri). Va fi expediat pe adresa instituției (Craiova, strada „Traian Demetrescu” nr. 31) până cel târziu 5 aprilie a.c. (data Poştei) sau adus personal, până pe 10 aprilie a.c. Plicul pentru concurs nu va purta semnătura autorului, ci un motto. Plicul cu eseul va conţine încă un plic închis, care va avea acelaşi motto, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, instituţia unde studiază, vârsta, adresa şi numărul de telefon.

Juriul concursului va fi alcătuit din Vlad Drăgulescu (manager al Filarmonicii „Oltenia” şi preşedinte al Asociaţiei „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”), Adriana Teodorescu (manager al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri” şi vicepreşedintă a asociaţiei) şi Cosmin Dragoste (manager al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”). Premiile vor consta în diplome pentru toți participanții și în bani pentru câștigători: 500 de lei (locul I), 300 de lei (locul al II-lea) şi 200 de lei (locul al III-lea), la fiecare categorie – liceeni, respectiv studenţi.